Honda Civic: Honda Civic reservewiel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Mijn Honda Civic is nieuw geleverd met een 12 volt pompje en een spuitbus om lekke banden te verhelpen. Geen reservewiel dus. Voor langere ritten naar het buitenland wil ik als reservewiel een stalen velg met band kopen. Wie weet welke gegevens ik nodig heb voor een reservewiel voor dit merk en type auto. De auto is standaard uitgerust met 17 inch lichtmetalen 5-gats velgen met banden 225 x 45. Verder zijn er geen maten te vinden. Het reservewiel moet bij voorkeur passen in het daarvoor bestemde vak onder de kofferbak, dus de band moet in ieder geval smaller zijn dan 225 en dezelfde omtrek hebben als de standaard banden.

polderbaan

Geplaatst door polderbaan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

honda-men (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Polderbaan,

Er zijn voor jou verschillende mogelijkheden.
Je kan een orginele stalen velg bij de dealer bestellen met als onderdeel nr 42700-SMG-G01 kosten 72.74 ex
( 16-61/2 j )met een bandenmaat van 205-55-16 (deze komt er nog extra bij)
Of je kan een thuiskomer nemen onderdeel nr 42700-SEA-G51 met een band maat 15x4T( deze komt er ook nog bij) ( Kosten voor alleen de velg 100.70 ex )Deze liggen er voldoende op de sloop zijn bijna allemaal het zelfde maar is maar 14"
Als je mij een mail prive stuurd dan kan ik nog een schema van bandenmaat vervanging toesturen
Hopelijk heb je hier wat aan zo niet dan hoor ik het graag

vr.gr.

honda-men

Pivavar (50), 14 jaar geleden

16 inch past niet op de Sport / Exe-uitvoeringen ivm extra schijf rond de remschijf achter!! Gewoon naar de dealer. Er is een service-bulletin (SF-18-004-00) met de juiste kitnummers per type. Want er is ook nog verschil tussen de 1.8 en de diesel! Thuisbrenger, montageklem, sticker en misschien ook wel een aflegbakje. Veel goedkoper dan alles los te kopen en het past zeker. Doe wel je thuisbrenger altijd achter. Of je vraagt de dealer gedurende 3 weken per jaar een wiel te leen....

honda-men (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Privar,
Je hebt gelijk, was het bulletin even vergeten en als je bij de dealer een kan wiel lenen is het altijd het goedkoopst
Sorry voor het ongemak
gr
honda-men

polderbaan (0), 13 jaar geleden

Beetje dom van me, maar ik heb nooit de oplossing vermeld. Ik heb bij de dealer een nieuwe thuiskomer gekocht voor een heel zacht prijsje en die ligt sindsdien ongebruikt in de daarvoor bestemde ruimte van de kofferbak. Het ding neemt zo weinig plek in, dat bijna alle zooi die in de reservewielbak zat, er omheen kon worden gedrapeerd.
Groeten van Ab Gobets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.