Honda Civic: Auto treks naar links bij gas geven

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Beste lezer,

Gisteravond uit mn werk viel me op dat de wagen iets anders reed dan normaal, beetje "dweilde". Eenmaal op de snelweg wilde ik even een vrachtwagen inhalen, schakelde terug naar 4 om er snel nog voorbij te kunnen. Ging allemaal goed totdat de wagen wat meer toeren ging maken en me bijna in de vangrail "dweilde". Ik liet gas los en de auto kwam terug in de normale positie en trok niet meer naar links. Ik ben meteen van de snelweg afgegaan om het nog eens goed te bekijken op een "normale weg". Inderdaad, zodra de motor wat meer vermogen moet leveren, zo'n beetje vanaf 3500 toeren, trekt hij behoorlijk naar links, erg genoeg dat ik het stuur goed met 2 handen moet vastpakken, niet dat het helpt, de auto gaat gewoon naar links maar ok gevoelsmatig dan...

In iedergeval, heeft iemand enig idee waar ik naar zou kunnen kijken? Wellicht heeft het hier helemaal niets mee te maken, maar de auto lijkt de ene keer wat meer vermogen te hebben dan de andere keer, misschien is er een verband met hierboven genoemd probleem? Het gaat om een civic coupe EJ2 uit 1996.

Alvast bedankt!

Barry

AkUmA

Geplaatst door AkUmA (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ik zou beginnen met de voortrein tecontroleren op stuur en fusseekogels en draagarm rubbers.
als er een rubber is met teveel ruimte kan hij ook scheef trekken.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.