Honda Civic: honda civic stadslicht

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Een klein vraagje over een klein lampje. Wat is de type-aanduiding van het stadslichtlampje. In de meer dan 500 pagina's dikke handleiding staat niet meer dan: 12V 5W. Ja, dat zijn ze altijd volgens mij. Maar op de tekening in het hoofdstuk "lampen verwisselen" in de handleiding staat een kleine afbeelding van een lampje met drie puntjes aan de achterkant en die zit niet in de H7 lampendoosjes en ik vind ze ook niet op internet. Omdat het verwisselen aan de linkerkant met mijn grote handen een heidens karwei is, wil ik die klus in één keer doen en kan dus niet eerst even op het kapotte lampje naar het nummer gaan kijken.
Nadere info is dus zeer welkom.

polderbaan

Geplaatst door polderbaan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Gewoon even langs de dealer , daar hebben ze de juiste lampjes.

polderbaan (0), 11 jaar geleden

Niet zo'n goed idee. Dealer zit hier ruim 20 km. vandaan en dat vind ik een beetje lange rit voor zo'n lampje.
Als ik het nummer weet, kan ik even bij Halfords of Brezan langs, die zitten om de hoek. Of de webwinkel, hoef ik helemaal de deur niet uit.

kaleido 1 (1620) PRO, 11 jaar geleden

Dan even dealer bellen , met de vraag wat erin hoort omdat het niet in je lampendoosje zit.?

polderbaan (0), 11 jaar geleden

Er zit toch wel iemand op dit forum die het nummer van een Honda stadslampje kan roepen? We hebben het hier niet over een exotisch autotype maar over een auto waarvan er genoeg in Nederland rondrijden. Dat is het gemak van internet, je hoeft er de deur niet voor uit. Ik weet uit ervaring al wat de Honda dealer zegt: kom maar even langs, dan maken wij het wel in orde. Die zit ook op klusjes te wachten. A raison van 2 x 20 km. rijden plus arbeidsloon voor een lampje van een paar centen wat ik zelf kan verwisselen. Dus mijn vraag staat nog open.

limbra (555), 11 jaar geleden

Soort lampje is: W5W .
(12volt - 5 Watt) .

succes .

polderbaan (0), 11 jaar geleden

Dank, daar kan ik wat mee.

polderbaan (0), 11 jaar geleden

En om dit verhaal af te ronden: het lampje W5W zit volgens internet in de stadsverlichting van 80% van de personenauto's. In drie lampendoosjes van de jonge Honda Civic zit het niet, in de verzamel lampendoos van mijn 12 jaar oude bestelwagentje, waarin ik alle overgebleven lampjes van tientallen jaren autorijden bewaar, vind ik er zowaar twee. Wat een typenummertje al niet teweeg brengt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.