Honda Cr-V: Honda CR-V parkeersensoren achter: aparte piep

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Sinds kort, bij het starten van de auto (en ook bij het in de achteruit zetten) klinkt er een signaal van de middelste parkeersensoren achter (zo te zien op het display tussen de meters op het dashboard)
5 keer 2 piepsignalen, die wat langer klinken dan het signaal als er een object wordt gedetecteerd.

piep-piep...pauze...piep-piep...pauze...piep-piep...pauze...piep-piep...pauze...piep-piep, daarna wordt het autosymbool op het display weer wit (ipv oranje) en is het stil.

De sensoren voor en hoeksensoren achter werken gewoon bij het naderen van een object (die hebben ook een dunner piepje). Ik kan in het instructieboek niet terugvinden wat het is. Als er een defect in het systeem zou zijn, zou er een constante piep zijn, maar die is er niet. Heb de sensoren al schoongemaakt, maar dat hielp niet.

Vorig jaar deden de sensoren achter ook soms raar, maar dat probleem was spontaan verdwenen en het werkt al weer maanden goed.

Gr.

Arjan

ArjandeG

Geplaatst door ArjandeG (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Pivavar (50), 11 jaar geleden

Sensoren af-fabriek zijn toch te controleren via de Honda-tester?

ArjandeG (0), 11 jaar geleden

De Honda garage heeft vorig jaar al (toen de sensoren al een keer raar deden) een keer de sensoren geprobeerd uit te lezen , maar dat ging toen niet, kon alleen bij een Accord was het antwoord toen.
Een sensor kost 400 euro !!!

gismo (0), 11 jaar geleden

Had ik ook ,volgens de garage ligt het aan het reservewiel wat achter op de bak zit ,volgens hun is dat probleem te verhelpen door het wiel er af te halen . Dan maar het wiel achter in de kofferbak .

Pivavar (50), 11 jaar geleden

Gismo, jij hebt een RD9, dit is een RE5 of 6. Daar zit geen wiel achterop. En wat er niet op zit, kan er ook niet af....

gismo (0), 11 jaar geleden

oke sorry .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.