Honda Hr-V: Honda HRV 2000 slaat af na 100m

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

ik heb een probleem met mijn Honda HRV. De auto heeft een km stand van 300000+, loopt op lpg. Ik hou van deze auto, maar zou het wel fijn vinden als die het dan ook goed doet.

De auto slaat steeds af op het eind van de straat. Dit doet de auto zowel op benzine alsook op lpg. Het maakt niet uit of je er mee rijdt of stilstaat.
Voorbeeld: ik start op benzine, de auto loopt verhoogd in toeren, dan ineens lijkt de shook weg te vallen en valt de motor uit.
Als ik meteen met de auto ga rijden, en ik rij de parkeerplaats af, dan slaat hij meestal af bij overschakelen, als ik dan al op gang ben voel ik alleen een hik en blijft hij lopen.

Als ik ditzelfde doe op lpg, gebeurd eigenlijk hetzelfde, maar dat is iets lastiger, omdat de auto op dit moment op gas koud niet blijft draaien, zonder een beetje gas bij te geven. De auto is laatst bij Verdampere opnieuw afgesteld op lpg en dat heeft goed geholpen. Het lijkt erop dat er nog iets mis is met de koud/opstart instellingen, dus ik ga binnenkort nog even terug, om alles nog even te controleren.


Door het slecht lopen op gas heeft er weleens een backfire plaatsgevonden, zou dit de oorzaak kunnen zijn? Heb zojuist het luchtfilter gecontroleerd en die zit goed.

Iemand een tip wat te doen?

bvd

Martin

martinvandermeulen

Geplaatst door martinvandermeulen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda HR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

Alle sensoren werken goed ? , laat dit anders eens uitlezen , vooral de temperatuursensoren.

martinvandermeulen (0), 10 jaar geleden

Hier had ik helemaal nog niet aan gedacht. Kan dit alleen bij een officiele hondadealer?

Zou ook kunnen verklaren waarom die slecht loopt bij koude motor als die op gas loopt!?

TU

kaleido 1 (1630) PRO, 10 jaar geleden

Deze hebben natuurlijk wel de juiste apparatuur daarvoor en weten ook waar en wat.

marcelw7083 (0), 10 jaar geleden

ook even naar de mengselverhouding laten kijken.
temperatuursensoren zijn inderdaad verdacht, maar ook valse lucht kan invloed hebben.
Nog een opmerking, als de benzine oud is kun je ook rare dingen krijgen, vooral op lpg omdat je dan maar weinig benzine verbruikt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda HR-V of stel zelf een nieuwe vraag.