Honda Insight: Honda insight bokt bij lage toerentallen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3hybrid

Hallo,

Ik ben zins kort eigenaar van een Honda insight. Deze heeft als probleem dat hij af en toe bokt ( toerental gaat van ongeveer 1200 na 1500 en zo gaat die op en neer terwijl positie van gaspedaal niet gewijzigd word). Dit probleem komt alleen voor bij langzaam rijden 20 km à 25 km per uur. Stand automaat is d. Wanneer men iets meer gas geeft is het weg. Maar het komt toch geregeld voor maar niet elke keer. Dacht eerst dat hij het alleen deed met koude motor maar dat is ook niet het geval.

Bokken doet hij nu ook wanneer men gas geeft in de achteruit rij stand soms doet het probleem zich ook voortijdens gas geven.

Ik hoop dat een van jullie mij verder kan helpen. De auto heeft 80000 gelopen en is altijd onderhouden geweest bij een Honda dealer volgens de boekjes.

Mvg,

Danny

Aquarium

Geplaatst door Aquarium (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Insight? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Aquarium (0), 8 jaar geleden

Oké dus het kunnen de bougies zijn ik heb de garage gebeld maar helaas is de monteur die alles over Honda weet op vakantie.bedankt voor uw reactie ik had zelf nog niet gedacht aan de bougies ik dacht eerder iets in de richting van de elektromotor (ima)die even de kluts kwijt is.

Aquarium (0), 8 jaar geleden

Probleem is niet verholpen garage weet niet wat het is en kan het niet constateren. Is er niemand die een oplossing heeft of weet wat dit kan zijn ben nu al bij een andere dealer geweest die wist het ook niet. Probleem doet zich ook voor bij achteruitrijden en soms bokt hij ook met gas geven.( alle 2 de garages zeggen dat het niet de bougies kunnen zijn )

Mvg,

Danny

kombikart (0), 8 jaar geleden

Ik zeg Honda-forum eens raadplegen. Daar zitten er bij die een Insight kunnen dromen.

Gr Fred

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou gaan rijden met de auto en dan de live data goed bekijken met diagnose apparatuur.
Als eerste de gaspedaal stand en status. Wisselt de gaspedaal status soms tussen deellast en stationair?
Is het signaal van het gaspedaal constant? Of varieert dat ook?
Als dat goed dan zou ik de fuel trims eens goed bekijken of het mengsel wel correct is.

Aquarium (0), 8 jaar geleden

dankje wel voor de reacties. Mijn garage waar gekocht is wil niet echt meewerken volgens hun is er niks aan de hand. Er zit nog garantie op van bovag deze heb ik ook gebeld maar die zeggen ga naar een andere garage en laat daar probleem op eigen kosten eerst vast stellen en ga dan weer naar de garage waar die vandaan komt. Ik ga nu zeker even neuzen op het honda forum.

In ieder geval bedankt gas is meestal constant maar heel soms wil die het ook doen wanneer de auto aan het versnellen is.( hij geeft geen foutcodes weeer)

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Tja, je bedoelt dat je je voet stil houd en dus niet meer of minder gas geeft? Geloof ik direct.
Maar dat wil nog niet zeggen dat het elektrische signaal van de gaspedaal stand ook constant is.
B.V. de voedingsspanning van de sensor kan fluctueren waardoor ook het signaal fluctueert.

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Kan het niet vervuild gasklephuis zijn.
Hij heeft het bij lage toerentallen of bij lage snelheid.
Het kan zijn dat de gasklep door vervuiling niet goed gangbaar meer is.
En dat geeft een schok bij optrekken en/of afremmen.
En als dat gebeurd in lage toerentallen krijg je het gevoel van schokken/bokken.

Pivavar (50), 8 jaar geleden

Er is een inleerprocedure voor de CVT beschikbaar, voor de startkoppeling. Het zou niet de eerste keer zijn dat dat het probleem verhelpt, terwijl er al een nieuwe startkoppeling besteld is, omdat trillen bij het optrekken wel een bekend verschijnsel is bij de CVT van de Logo en de Jazz. Zou dat in elk geval uit laten voeren, baadt het niet, het schaadt ook niet en met een 10 minuten heb je de auto weer terug, dus de kosten kunnen het ook niet zijn.

dvanham (0), 8 jaar geleden

Klinkt bekend,
Dit had ik ook bij mijn insight uit 2010.
Er zijn ondertussen 4 software update's uit voor de insight.
Laat deze instaleren en je probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Insight of stel zelf een nieuwe vraag.