Honda Jazz: Honda jazz cvt blijft stotteren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 cvt

Beste lezer sinds enkele tijd in het bezit van een honda jazz 1.4 met een cvt bak. Een auto die prima bevalt maar nu doet het volgende probleem zich voor. De aandrijflijn stottert bij het wegrijden en pakt vervolgens goed op. Bij de Honda garage geweest in Apeldoorn en de cvt bak is van nieuwe cvt F olie voorzien. Het probleem, het stotteren, is verminderd maar niet volledig weg. Nu werd geadviseerd dat bij het niet volledig weggaan van het probleem er nog een tweede ronde van tansmissieolie verversing na enkele weken mogelijk zou helpen. (er is niet gespoeld alleen olie vervangen) Veel gelezen over het onderwerp en gemerkt dat het type wegrijkoppeling na 2005 vervangen is voor een nieuwere uitvoering. Omdat in deze auto het oude type nog in zit ben ik bang dat bij louter verversen van de cvtf olie het probleem niet totaal verholpen zal zijn. Toen ik bij de garage vroeg wat eventuele vervanging van de wegrijkoppeling zou gaan kosten werd gezegd dat ik dan beter een andere/ruil bak kon aanschaffen. en dat zij vervangen van de wegrijkoppeling niet in hun pakket hadden. Kan iemand mij vertellen wat bij benadering een eventuele reparatie van de wegrijkoppeling kan gaan kosten? Is cvt bak vervanging inderdaad goedkoper dan reparatie ? Bij welke betrouwbare liefst honda gerelateerde bedrijven kan ik de reparatie uitvoeren. En tot slot kan ik verwachten dat het stotterprobleem door de weken heen nog gaat verbeteren De verversing van de olie is gisteren gedaan en er is pas 100km mee gereden. Ik weet dat Honda een verlengde garantie/coulance regeling op dt probleem heeft losgelaten maar ik pies met een 2004 model (slechts 70.000km) en een 7 jarige garantie net naast het potje. Kan iemand mij een wijs advies en een antwoord op de vragen.
Alvast vriendelijk bedankt
Wim

vezelf

Geplaatst door vezelf (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Jazz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pivavar (50), 11 jaar geleden

Heeft de Honda garage in Apeldoorn het vervangen van de startkoppeling niet in het pakket of is dat de garage om de hoek? Alles bij elkaar (materiaal + arbeid + btw) moet je wel rekenen op 1200 euro. Geen idee of je daarvoor een andere bak hebt (incl de-montage en BTW). Vraag is ook dan of die startkoppeling wel goed is/blijft. Elke Honda-dealer moet een startkoppeling-reparatie kunnen uitvoeren. Gewoon een paar vragen voor een prijs. Wijs advies: startkoppeling laten vervangen.

vezelf (0), 11 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie. Het is inderdaad mijn bedoeling om de start koppeling te laten vervangen . Ik was inderdaad bij de Honda garage in Apeldoorn maar die had er blijkbaar geen trek in anders begin je niet over complete cvt bak vervanging Heb je zelf deze cvt problemen bij de hand gehad en zo ja bij welke garage heb je dat laten doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.