Honda Civic: juste velgmaat Honda Civic

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb een Honda Civic 1.8 5-deurs Sport 2007. ik wil een complete set winterbanden op lichtmetalen velgen kopen. Er zijn diverse goede aanbiedingen op internet maar hoe kom ik aan de exact juiste gegevens van de benodige velg. De zomerbandenmaat die er nu op zit is 225/45W 17 RE050. Ik weet dat ik 5-gats velgen nodig heb van 17 inch, maar verder tast ik in het duister. In de webadvertenties wordt namelijk ook naafgat en steekmaat genoemd, terwijl ik uit een vorige vraag ook begrepen heb dat de Sport weer anders is dan bij voorbeeld de gewone Civic en ook weer anders dan de diesel. Ik vind het overigens niet netjes om mijn dealer lastig te vallen voor die gegevens en vervolgens op internet velgen en banden te kopen maar het gigantische prijsverschil is het zoeken waard. Dus probeer ik het langs deze weg uit te zoeken. Als het mogelijk is, wil ik velgen en winterbanden met een breedte van 205 of 215 voor betere gewichtsverdeling, maar dan nog zit ik met steekmaat en naafgat.

Bij voorbaat dank voor licht in de duisternis.

polderbaan

Geplaatst door polderbaan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Misschien toch je dealer maar wel lastig vallen? Honda heeft elk jaar in november - december echt goede aanbiedingen op LM-velgen met diverse types (en prijzen) winterbanden. ET = 55, steek 114,3.

polderbaan (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Had op geen enkele andere manier kunnen weten dat mijn dealer inderdaad velgen met winterbanden aanbiedt. En ook nog voor een kwaliteit en prijs die kan concurreren met de webwinkels.
Eind oktober gaan ze er onder.
Groeten van Ab Gobets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.