Honda Civic: wisselend verbuik

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdti

ergens iets fout gegaan met mijn account (excuses aan de mensen die wellicht al gereageerd hadden) waardoor ik er niet meer bij kon. maar hier nogmaals mijn vraag:

ik heb kort geleden een Honda Civic 2.2 CDTI gekocht en de auto rijdt echt heerlijk...niets op aan te merken!. Echter schommelt het brandstofverbruik wel erg veel.
tijdens een snelwegrit waarbij ik op cruisecontrol een gemiddeld verbruik heb van 4.9l/100 km wil deze soms ineens naar de 6l/100km schieten. en dit zonder aanwijsbare reden. geen airco aangezet, geen hellingen en ook geen oplopend toerental!!!........wanneer ik het gas compleet los laat en de auto laat uitrollen gaat deze normaal gesproken terug naar een verbruik van 0l/100 km.......echter wanneer het probleem zich voordoet en ik het gas loslaat blijft deze hangen op 2l/100 km! voor de rest is er niets te merken aan de auto, alleen het verbruik verloopt soms raar. meestal na een 10 tot 15 minuten is het probleem weer weg en is het verbruik weer normaal.
heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn

ECHondaCivic

Geplaatst door ECHondaCivic (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

gemiddeld verbruik?? of actueel verbruik??

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Regenereren van het roetfilter. Daar is extra brandstof voor nodig.

ECHondaCivic (0), 12 jaar geleden

Het gaat om het actuele verbruik...als het het roetfilter is verklaart dat inderdaad een
hoop.breng hem sowieso even langs garage voor een beurt. Mocht daar nog iets anders uitkomen laat ik het weten...dank voor de reactie!

ECHondaCivic (0), 12 jaar geleden

van de week de auto terug gekregen van een grote beurt. motor is nog uitgelezen echter niets vreemds bij aangetroffen. Aangezien alle filtertjes weer schoon zijn, wacht ik het even verder af of het probleem weer terug komt.

Pivavar (50), 12 jaar geleden

Eddy, het is geen probleem. Zie het antwoord van Old Ford.

ECHondaCivic (0), 12 jaar geleden

Oke. Hoef ik me in ieder geval geen zorgen meer te maken..bij deze iedereen bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.