Honda CIVIC 3DR 2007: kofferbak bekleding verwijderen/waterlekkage

Bouwjaar: 2007

Ik heb helaas water in de achterbak van mijn Civic type s uit 2007 ontdekt. Nu ben ik begonnen de rubbers te controleren, daar lijken geen problemen te zitten. Nu wil ik preventief de achterlichten eruit halen en daar extra materiaal op plakken zodat dat hopelijk wat beter op de carrosserie aansluit mocht dit het probleem zijn natuurlijk. Anders moet ik het wellicht via de onderkant/wielkasten het probleem gaan zoeken. De achterlichten bestaan natuurlijk uit meerdere delen. En de buitenste delen krijg je zo los met een kapje verwijderen en 2 schroefjes losdraaien. Alleen de lange unit zit op de achterklep gemonteerd, waar je via de binnenzijde bijkomt, echter zit daar een grote kunststof kap voor, die ik met geen mogelijkheid los krijg. Wie weet hoe je deze los krijgt ? ik kan nergens pinnetjes oid ontdekken, hij zit ook strak op de carrosserie vast, krijg er ook slecht mijn handen tussen om kracht te zetten, maar ook met wat meer geweld krijg ik er geen beweging in. Heeft iemand een tip ? of wellicht heeft iemand ook al is water in de bodem v/d achterbak gehad en heeft diegene tips wat het zou kunnen zijn? alvast dank

Ben_honda

Geplaatst door Ben_honda , lid sinds 11 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Het is misschien een idee om eerst te kijken waar het vandaan komt , iemand in de auto en een ander flink met de tuinslang of hoge druk reiniger op de achterkant spuiten van beneden naar boven en kijken waar en wanneer het naar binnen komt , plastic plaat zit geklikt en vast met 2 parkers aan de binnenkant als er handgrepen in zitten eventueel kunnen er ook afdekdopjes aanwezig zijn waar dan de parkers achter zitten, plaat zit erg vast zo wie zo.

koosworm@hotmail.com, 11 maanden geleden

Ik heb geen water in de kofferbak maar wel in de achterklep. misschien loopt het water bij jou uit de achterklep in de kofferbak. Wanneer ik de achterklep omhoog doe zie ik uit de afdekplaatjes water komen. verder heb ik de zelfde vraag als jij hoe krijg ik de binnen bekleding er af. Mocht ik wat horen laat ik het je weten.

Groet Koos worm

Occasion PRO, 5 maanden geleden

Hoogstwaarschijnlijk wordt dit probleem veroorzaakt door een niet goed afsluitende afdichtingsrubber tussen achterruit en spoiler. Dit afdichtingsrubber droogt uit/verpulverd.
Demonteer het binnenbekleding deel dat onder het 3e remlicht gemonteerd zit. Sluit de klep en maak met een tuinslang de achterruit nat (hele achterkant) en kijk t.h.v. van 3e remlicht of er water naar binnen komt? Zoja hierdoor water in achterklep en of kofferbak.
Snij het deel van de afdichtingsrubber weg tussen achterruit en spoiler maak de oppervlakte schoon en leg er een mooie (zwarte) kitlaag in en laat het drogen.
Monteer de binnenbekleding weer en klaar.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.