Honda Civic: Koppeling slipt tijdens optrekken in 1ste versnelling

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 DXI 16V

Wanneer ik optrek en de koppeling redelijk vroeg op laat komen met een redelijke dosis gas, dan trilt de auto. Het lijkt als of de koppelingsplaten niet soepel werken. Ik heb het vermoeden dat de koppelingsplaten vettig zijn?
Druklager maakt ook geluid en wannier ik het koppelingspedaal intrap en loslaat, dan hoor ik een piepend geluid. Kan geen kabel zijn want 't is hydaulisch. Oh ik moet eerst de koppeling ver op laten komen voordat deze aangrijpt. Koppeling slipt in de versnelling verder niet. Is dit ook af te stellen?

De auto loopt verder prima. 234.000 KM op de teller en het verbruik is prima. Geen olie verlies. De auto trekt ook nog wonderbaarlijk soepel op.

Gossepe

Geplaatst door Gossepe (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

joost je verhaal zo lezend vermoed ik dat er een nieuwe koppeling in moet.

groetjes jan.

THEFXR (0), 17 jaar geleden

denk een gebroken veer op de koppeling

rob010 (0), 17 jaar geleden

Koppeling is versleten.
Komt als je gaat vervangen meteen aan het licht of er een veer van de plaat gebroken was (komt vaak voor bij OEM-honda plaat)

apy (0), 17 jaar geleden

Heb je het probleem ook, als je ietsjes meer gas geeft tijdens optrekken?

Ik heb ook zo een probleem bij mijn civic. De auto trilt of stottert soms tijdens het optrekken, maar als ik iets meer gas geef, trekt ie dan wel normaal op.
Het is wel mijn eerste benzine auto, dus voor mij is het nog beetje leren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.