Honda Civic: licht inhouden bij acceleren en hoog stationair rpm bij koude mo

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 lsi 75 pk

heb een probleem bij een koude motor dat het stationair toerental de eerste minuten vrij hoog staat. net na het wegrijden soms wel tot 2500 toeren. is de motor warmer, dan loopt hij weer netjes zo'n 1000 toeren. dit meestal na 3 minuten.

suggesties????

ook heb ik ( zeker bij een koude motor) dat de motor een beetje inhoudt bij gas geven. je trapt het pedaal in....hij denkt even en gaat dan pas echt acceleren. dit is vanaf zo'n 3000 rpm. het is net of het een beetje een luie motor is.

kunnen vervuilde injectoren hiervan de oorzaak zijn of is het iets anders ?? of hebben deze 2 problemen met elkaar te maken.

graag jullie mening als jullie iets weten,

bvd sander

sanderh

Geplaatst door sanderh (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Typhon11696 (0), 17 jaar geleden

Heb ik ook gehad met mijn Civic. Dus de auto draait in eerste instantie met een warme motor ook hoger dan 1000 tpm stationair? 1000 tpm stationair is trouwens ook te hoog hoor!! Moet 800-850 zijn. Je moet je auto als die warm is een goed op zijn flikker geven en/of vragen aan de honda dealer om je eacv klep te reinigen. Wat je ook kan doen is bij Brezan even wat air intake & carburator cleaner halen van Wynns en dit in de aanzuigbuis van de gasklep spuiten als je motor draait. Wel even bijgassen via de hendel aan je gasklep want anders verslikt je motor zich en slaat ie af. Dit laatste heeft bij mij geholpen; mij auto was toen ik hem net kreeg ook lui, maar nu niet meer : )

Bekir87 (0), 17 jaar geleden

Dat had ik ook met mijn civic uit 1995 als hij koud was draaide hij erg hoge toeren en hield hij zich in.
Ik heb er zelf nooit naar laten kijken, want als hij warm was hield het op.
Het kan geen kwaad denk ik alleen het is erg irritant.

veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.