Honda Logo: losmaken krukaspoeli

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: SOHC Benzine

Goedendag,

ik heb een Honda Logo uit 99 met een lekke koppakking. Om deze te wisselen moet de distributie riem eraf en daar zit een afdekkap over. Deze afdekkap loopt door achter de krukaspoeli en die moet eraf. Daar zal wel speciaal gereedschap voor zijn, heeft iemand een idee? Ik heb het al geprobeerd met een luchtsleutel maar dat werkte niet. Ook de draairichting voor de moer zou ik graag horen, linksom los zal denk ik niet werken maar zeker weten is alles.

linkerhandjes

Geplaatst door linkerhandjes (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Logo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

De draairichting is gewoon rechts (dus linksom los), maar zit zoals je al gemerkt hebt gigantisch vast. Je hebt hiervoor echt speciaal gereedschap nodig. Een zeskant met lange pijp om in de polie te zetten en een dop welke door het zeskant gaat op de bout en ook een lange pijp en dan leef je uit. Een gewone luchtsleutel heeft te weinig kracht om los te draaien (Vast gaat wel), maar misschien lukt een extra zware wel.
SUCCES Vutter

linkerhandjes (0), 12 jaar geleden

Dank voor de tip. Het is precies zoals je schreef. Speciaal gereedschap gemaakt, veen lomp geweld en klaar. Alles vervangen wat ik wilde en vervolgens gestart. Geen bijzonderheden, motor loopt mooi TOT hij echt warm wordt.Gaat stotteren, levert niet voldoende vermogen en slaat zelfs af bij belasting. Iemand een idee?

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Niet ergens een vacuumslangetje losgeschoten??of een slang/leiding geknikt.De motor heeft nl. aan de linker zijde losgehangen en kan dus iets gedaan hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Logo of stel zelf een nieuwe vraag.