Honda Hr-V: Motor sloeg af tijdens het rijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste mensen,
Een Honda HR-V waar nooit iets mee is, is gisteren, tijdens het rijden in eens 'dood' gevallen, het leek net of er geen benzine in zat. De tank is echter half vol. Nergens was er iets abnormaals te zien, geen rare geluiden of stank. Ik kon hem alleen laten uitrollen naar de berm en de takelwagen bellen. Pogingen om de motor weer te starten zijn allemaal zinloos gebleken, al draait de motor vlot rond. Wie heeft een tip voor mij? Ik woon een beetje afgelegen en heb de auto echt nodig... :-(

Superfer

Geplaatst door Superfer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda HR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Distributieriem nog heel?

Superfer (0), 11 jaar geleden

Distributieriem is ong. 1 maand geleden vervangen. Ik heb nu de auto naar de garage waar de reparatie is uitgevoerd laten brengen, dit in verband met eventuele garantie op de reparatie. Tenzij het toch iets anders zou zijn, natuurlijk. Het probleem is dat de riem helemaal niet te zien is, dus weet ik niet of ie kapot is gegaan. Het zou ook de spanrol kunnen zijn... maar ook die is niet te zien :-( Dank voor de tips!!!

Pivavar (50), 11 jaar geleden

Geeft de meter halfvol aan of weet je zeker dat er nog 20-25 liter brandstof in zit? Gaat het sleutellampje uit bij het starten?

Superfer (0), 11 jaar geleden

Ja, ik weet zeker dat er meer dan een 1/2 tank in zit, ik houd het verbruik erg nauwkeurig bij. Wat het sleutellampje betreft, die ging uit nadat de auto was gestart. Toen de motor uitging, kon ik natuurlijk niet meer testen of die wel uitgaat omdat ie niet meer wil starten... Nu is de auto weggebracht en kan ik ook niets meer proberen. Zou ik, volgens jou, iets aan het sleutellampje moeten zien?

autobedrijfmuis (0) PRO, 11 jaar geleden

kunnen diverse dingen zijn, maar als eerst zou ik h'm laten uitlezen dan weet je of het misschien gewoon iets simpels als een sensor ofzo of dat er meer aan de hand is.

ik hoop voor je dat het mee valt

Superfer (0), 11 jaar geleden

Dank je wel voor de aanmoediging... ben de hele dag in de garage geweest, in de hoop dat ze er aan zouden beginnen... maar nee, het wordt morgen. Ik zal de resultaten hier posten.

Pivavar (50), 11 jaar geleden

Sleutellampje moet uitgaan bij het starten. Maar het zou mij verbazen, want het probleem is ontstaan tjjdens het rijden En dan kan het eigenlijk niets met de startblokkering te maken hebben. Contactslot (electrisch gedeelte) raakt ook wel eens defect bij Honda's van rond de eeuwwisseling.

Superfer (0), 11 jaar geleden

Uiteindelijk, na drie uur zoeken, bleek het de bobine te zijn. Volgens de monteur was ie verbrand en is vervangen door een nieuw exemplaar. De bobine zit onder de verdelerkap. Ik dank iedereen voor het meedenken, geweldige hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda HR-V of stel zelf een nieuwe vraag.