Honda Civic: Motormanagmentlampje gaat branden bij stationair lopen.. Graag h

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5dxi

Beste mensen,

Ik heb sinds een tijdje een probleem met mijn auto. In het begin had ik problemen met het starten van mijn auto, voornamelijk als de auto warm was. Ik heb toen de brandstofpomprelais aangepakt en dat probleem is verholpen.
Sinds een aantal weken heb ik een ander probleem erbij en dat is als ik aan het rijden ben en ik laat de auto stationair draaien dan gaat het motormanagmentlampje branden. De toeren zakken dan ook naar ongeveer 200 toeren en dan gaat het lampje branden. De auto loopt dan heel slecht en dan kan ik niet harder dan 3000 toeren rijden en dan gaat de auto haperen. Als ik dan de motor uit en dan weer aanzet is het probleem even verholpen. Maar na verloop van tijd komt het probleem dan weer terug bij het stationair lopen. Als ik voor het stoplicht sta en mijn gaspedaal iets ingedrukt houd dan heb ik het probleem van het motormanagmentlampje niet en blijft de auto wel goed lopen.

Ik hoop dat jullie mij met het probleem kunnen helpen want zelf kom ik er echt niet uit wat het kan zijn..

Groeten,

Pascal

Passa

Geplaatst door Passa (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

Laat de auto eerst eens uitlezen. Kans is dan groter dat we je verder kunnen helpen.

Passa (0), 15 jaar geleden

Ik heb de auto toen dat probleem er was uit laten lezen en toen kwamen er geen dingen tevoorschijn. Dat was nog ten tijde van het brandstofpomprelais en dat is nu verholpen. Ik zal inderdaad de auto nog een keer uit laten lezen en dan kijken welke foutmelding er aangegeven wordt.

Passa (0), 15 jaar geleden

Ik heb de auto laatst trouwens zelf uitgelezen d.m.v. een paperclip in het stekkertje te stoppen en te kijken naar het lampje. Het lampje gaat constant branden en dus niet knipper wat duidt op een foutmelding. Doe ik iets verkeerd met uitlezen of kan het zijn dat het constante lampje betekent dat er geen foutmelding is?

gebbyschreurs (0) PRO, 15 jaar geleden

het uitlezen is prima zo.
maar waarschijnlijk is de IAC Klep die het veroorzaakt of verstopt raakt of stuk is.

gr gebby

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.