Honda Civic: olie lampje brand

Bouwjaar: 1989

Heb net weer een nieuwe motor in mn civic 1.6. Mn oude blok had drijfstang lagers die eruit waren gedraait. Heb er nu een nieuw blok in en na de swap al wat kilometers gedraait(10km) niks aan de hand dus. Nu een week later wil ik weer een ritje maken, komt er iets meer lawaai uit de kop dan normaal. na een 3 min warm lopen rij ik een paar meter en opeens vliegt mn olie lampje aan, dus gelijk auto weer in de garage en motor uit.

De motor zal wel ff hebben stilgestaan voor dat ik hem kocht. Ik had de olie het olie filter vervangen. Ook is er een ander karter onder gekomen.

Wie heeft een idee waar ik naar moet kijken? Heb zo het gevoel dat de kop geen olie krijgt. Kan er iets verstopt zijn of is de olie pomp er mee opgehouden.

grousta

Geplaatst door grousta (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Rein9365 (0), 19 jaar geleden

Kijk de nokkenas maar eens na. Daar zit een tandwiel op dat de oliepomp aandrijft. Dit wil nogal slijten, en dan wordt de oliepomp niet meer aangedreven.

grousta (0), 19 jaar geleden

Heb het ff bekeken maar wat bedoel je daar precies mee. Heb al ff het kleppendeksel los gehad en alles bekeken maar zie niet echt iest vreemds.

Rein9365 (0), 19 jaar geleden

Ik heb het zelf ook nagekeken en gezien dat ik een andere motor in gedachten had. Sorry.
Maar jij kunt wel de oliedruk eens aan het blok meten. Op die manier kun je zien of het aan het blok ligt of aan de zender, bedrading, drukmeter c.q. controlelamp.
Rein

grousta (0), 19 jaar geleden

Heb de motor laten lopen op de start motor zonder olie filter. Er kwam geen drup uit. Je zou tech zeggen dat er wat uit komt of niet?

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij draaiend motor zonder kleppendeksel moet erna een tijdje toch olie naar boven komen door de poorten?

De oliefilter zit meestal net rond en met olienivo gelijk of dr net ff boven, volgens mij moet er dan sowieso wel olie uitkomen...

Rein9365 (0), 19 jaar geleden

als je de motor met de startmotor laat draaien zou er zeker olie uit het filterhuis moeten komen.
Als dit niet zo is, is er iets mis met of de oliepomp of de aandrijving hiervan of de aanzuigbuis.

grousta (0), 19 jaar geleden

Dat dacht ik ook ja. Heb de aanzuigbuis al los gehaalt deze is schoon. De olie pomp wordt tocht op de krukas aangedreven?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.