Honda Civic: motor start niet

Bouwjaar: 1994

ik heb een honda civic 1.5 v-tec E van '94 ik heb hem juist gekocht en heb er 2 dagen zonder problemen mee gereden tot hij plots stilvalt en niet meer start hij krijgt benzine en hij krijgt ontsteking maar de motor wil soms niet rondgaan en maakt een krakend geluid is er iemand dat mij kan helpen aub?

honda lover

Geplaatst door honda lover (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

W8&C (0), 19 jaar geleden

hello, als je brandstof hebt en er is onsteking, moet de motor draaien. Wat is er juist aan de hand? Als je heml probeert te starten , draait de motor dan rond of ni? Als hij rond draait, is dit dan vlot of gaat het heel stroef?? Wat bedoelje met krakend lawaai?? Het kan zijn dat de motor is vast gelopen (oliepeil controleren), distributieriem gesprongen, ... het kan van alles zijn, Kun je het probleem een beetje juister bespreken , succes

honda lover (0), 19 jaar geleden

als ik hem start maakt de starter een raar lawaai, een getik soms draait de motor goed rond heb gisteren nog eens naar ontsteking gekeken en die valt weg hij krijgt nu zelfs geen onsteking meer. is het mischien de onstekingsmodule die kapot is?

W8&C (0), 19 jaar geleden

de starter maakt een raar lawaai als je start, een getik, is dit getik van de relais of van de starter in de starterkrans?

wanneer heb je gecontroleerd wanneer er onsteking is, wanneer je hem probeerde te starten of wanneer hij starte? als je de onsteking getest hebt wanneer hij probbeerde te straten kan het zijn dat de signaln voor de ontseking te zwak waren, vb platte batterij of niet goed rond draaiende motor.
probeer eens het volgende: giet een kliene hoeveelheid brandstof rechtstreeks in de carburator(inlaatcolector) waar de gasklep is, en probeer hem vervolgens te sta

W8&C (0), 19 jaar geleden

sorry foutje gemaakt bij het typen, het vervolg;....
te starten. Doet hem het nogaltijd niet, haal de bobijnkabel(kabel van de bobijn naar de stroomverdeler) los en kijk ofd er onsteking is, stteds met een goeede batterij proberen, geen halve platte.
als er geen onsteking is moet je inderdaad de onsteking modue is bekijken , of eerst de sensoren voor de onsteking eens bekiken of ze nog een goed signaal doorgeven,
laat je iets weten wat het resulaat was.;
thx.

Deltion College (0), 19 jaar geleden

Heb je de distributie riem al bekeken want als die er af ligt krijg je ook eerst een krakend geluid tijdens het starten en meet je ook geen ontstekingssignaal. Dit omdat je signaal gever voor de onsteking op de nokkenas is gemonteerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.