Honda Civic: Start niet meer alstie warm is

Bouwjaar: 1989

Vast al eens eerder geweest, maar ik kon het niet zo 1-2-3 vinden:

Ik heb een Civic uit '89, 1.4 benzine. Wanneer ik 'm koud start loopt 'ie als een zonnetje, maar als ik er een langere tijd mee heb gereden en dan afzet wil hij daarna niet meer starten.

Enig ID waar dit aan kan liggen?? Ik heb een aantal maanden wel al eens iets op de radio gehoord dat de ANWB heel veel van dit soort medlingen heeft gehad en dat dat zou liggen aan de slechte brandstofkwaliteit van tegenwoordig, maar of dat daadwerkelijk de hoofdoorzaak is???...........

Ik ben van plan om 'm weg te doen, dus reparaties van enkele 100-en euri ben ik niet van plan, dus als iemand een goedkope suggestie heeft.............. :-)

Grtz

Geplaatst door

dundaan (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik kan jou blij maken met de oplossing...

De eerst volgende keer als hij niet start,

Zet de auto opnieuw op contact, terwijl je dit doet moet je goed luisteren of je een relais hoort klikken ( 1 x klik)
Hoor je deze klik niet, dan zal hij ook niet starten.
Nu moet je de auto net zo vaak op contact zetten totdat je wel een tik hoort. (Dit is vaak na een paar keer).

Als dit de oplossing is kun je het beste dit relais vervangen.
Deze is van de brandstofpomp, en zit links onder het dashboard.

Succes.

Gras 0
badge

19 jaar

Bedankt voor de suggestie. Alstie nog eens niet start zal ik dit eens proberen.

dundaan 0

19 jaar

ik moet je zeggen dat ik zelf ook soms dit probleem heb, ik zij met een honda integra, van 1987. Heb ook soms het probleem dat hem niet woil starten, ik denk zelf dat dit aan de brandstof circuit ligt, dat van die relais kan bij mij niet kloppen omdat mijn pomp mechanisvch aangedreven wordt door de nokkenas. Denk dat ik de filter eens ga vervangen , of nakijken , en als het dat niet is , misschien dat het dan inderdaad aan de kwaliteit van de brandstof ligt, wat eigelik niet mogelijk is omdat bij warme motor de benzine gemakkelijker onvlamt als bij een koude motor. Laat je nog iets weten , jij mij ook als je het gevonden hebt
thanks

W8&C 0

19 jaar

Ik heb gisteren even geprobeerd of ik een relais kon horen klikken, maar het enige wat ik hoor klikken is het contactslot. Toch startte hij als een zonnetje, dus ik ben er nu niet zo zeker van dat dat de oorzaak is.

dundaan 0

19 jaar

Het is ook moeilijk te horen, luister maar eens heel goed, links onder het dashboard

Gras 0
badge

19 jaar

OK dan zal ik 'ns met m'n kop onder het dashboard gaan hangen :-)

dundaan 0

19 jaar

ik heb het ook nog voor gehad en, door het ook ni zo ,goed, maar kan het zij dat het gewoon de brandstof filter is die begint te verstoppen??

W8&C 0

19 jaar

hello, ik denk dat ik al iets meer over het probleem weet, ik heb namelijk opgemerkt dat het bij mij vooral gebeurt wanneer de tank bijna leeg is, isdit ook zo bij u???????

W8&C 0

19 jaar

Neuh, volle tank, lege tank, maakt geen bal uit.
Ik heb trouwens wel nog eens met kop onder het dashboard gehangen, maar ik hoor echt geen relais klikken. Andere ideeen misschien??

Ennuhhhh, ik ben pas 30 dus om nou al U tegen mij te gaan zeggen????

dundaan 0

19 jaar

Er moet zowieso iets klikken, anders start hij niet.
Maar ik neem aan dat hij het tot nu toe steeds goed doet?

Gras 0
badge

19 jaar

en als je nu eens je contact op zet, en je gaat dan eens onder de achterzetel luisteren , hoor je ook de brandstofpomp in tank draaien. en zal je zeggen , bij mij draait wanneer ze niet start.

W8&C 0

19 jaar

Dit verhaal snap ik niet helemaal??
Leg eens uit..

Gras 0
badge

19 jaar

ahwel, de brandstofpomp in de resevoir(benzinetank)moet draaien, deze hoor je draaien als je goed luistert onder achterzetel-koffergedeelte, hoor je deze draaien.

W8&C 0

19 jaar

Ik heb een 1.5i uit 89 en heb precies hetzelfde, en als ie niet klikt doet ie het ook niet. Het lijkt te helpen om als ie dit wel doet nog even te wachten met starten nadat het lampje uit is gegaan. Weet iemand of het niet iets met de electronica (computer?) te maken kan hebben? Het is toch erg vreemd dat hij koud altijd in 1 keer start...

roelo 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.