Honda Civic: slaat niet aan

Bouwjaar: 1990

'k heb een 1,5 16v civic uit '90. Laatst wilde hij niet aanslaan. geen koude start, maar ook niet bijzonder warm. Zomaar ineens. Wel benzine en vonk. Er zijn altijd mensen die er omheen staan met goede suggesties en een ervan was: misschien is er een zekering kapot. Dus heb ik de zekeringen eruit gerukt, wetende dat er geen stuk zou zijn. Daarna startte de auto en rijd alsof er nooit iets aan de hand is geweest. Het is niet het brandstofrelais, want dat herken ik. Trouwens ook geen check engine lampje. Weet wel dat een van die zekeringen van de cpu is. Ben toch benieuwd wat het geweest zou kunnen zijn. Iemand enig idee??

eightball-555-

Geplaatst door eightball-555- (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

eddycar (0), 18 jaar geleden

Beste Marco,

Uit ervaring weet ik dat er toendertijd een terugroepactie is geweest van deze type's civic, het ging om de ignitor (kastje op het verdelerhuis) die zorgt voor een vonk.
Het wilde wel eens voorkomen dat het kastje doorslaat (weigert) als de motor warm is geweest en daarna weer wordt gestart.
Als dit kastje vervangen is bij een Honda dealer herken je dit aan een ingeslagen puntje naast het chassisnummer op het schutbord.
M.vr.gr Edgar

eightball-555- (0), 18 jaar geleden

Beste edgar,

Er is inderdaad een puntje ingeslagen naast het chassisnr. Ik heb sinds die ene keer geen problemen meer gehad. Kan misschien toeval zijn geweest.

Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.