Honda Accord Coupé 2000: Tik in de motor, en schakelprobleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 147

Hallo allemaal.

Allereerst, ik ben Ton uit Anna Paulowna en trotse eigenaar van een Honda Accord Coupé V6 uit 2000.

Nu heb ik echter 2 problemen met mijn auto waar ik een oplossing voor zoek.

1. Er zit een tik in de motor die klinkt alsof mijn kleppen gesteld moeten worden, alleen is dit echter net gedaan. Ook is de motor geflushed, olie ververst en uiteindelijk ook stabilizer toegevoegd. Maar de tik zit er nog steeds in. Het ligt dus niet aan de klepspeling. Ik weet dat het bij één van de achterste 3 cilinders vandaan komt. Zelfs mijn garage weet het even niet meer. Dus vandaar hier de vraag wat dit nog meer zou kunnen zijn.

2. De versnellingsbak schakelt de éne keer heel soepel, en de andere keer (vaker dan soepel) met grote schokken. Weet iemand wat dit kan betekenen? En wat hieraan te doen valt? Ik heb ook in de wandelgangen al gehoord dat dit een kwaal is van deze modellen.

Hoop hier wat wijzer te worden. Alvast bedankt voor het meedenken.

Mvg Ton.

The Python

Geplaatst door The Python (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Beunhaas (90) PRO, 1 jaar geleden

Een tik kan komen door teveel speling bij 1 klep, een gebroken zuigerveer.., het eerste kan je gewoon meten met kleppendeksel eraf, .., het laatste zou eruit moeten komen bij een compressie meting.
Versnellingsbak denk ik toch vooral een koppeling die niet soepel aangrijpt/loskomt.

    Als je de oliebijvuldop eraf haalt en je ziet de tuimelaars zitten, gaat de tik heel "netjes" op dat ritme mee. Maar hij is net heen geweest voor kleppen stellen. En zelfs nog een tweede keer gecheckt omdat ik daar op stond. Dus dat kan het bijna niet zijn dan denk ik. Geeft een een gebroken klepveer ook zo'n zelfde tik? Lastig als je zo'n leek bent als ik. En die koppeling, zal dat te verhelpen zijn denk je?

    En alvast bedankt voor de reatie en het mee puzzelen, want ik begin een beetje ten einde raad te raken. - The Python (0), 1 jaar geleden

Beunhaas (90) PRO, 1 jaar geleden

Bij een gebroken klepveer heb je geen compressie op die cilinder....dat denk ik dus niet.maar kijken onder het kleppendeksel kan nooit kwaad.

The Python (0), 1 jaar geleden

Dat is waar. Als ik het euvel gevonden heb zal ik het even vermelden uiteraard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.