Honda Accord 2010: Multimedia connecten met stuurbediening

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000

Na verwijdering stereo installatie er een Multimedia ingebouwd met camera radio navigatie etc alles werkt op stuurbediening wil niet connecten .
In de multimedia ingesteld typeauto jaartal dan zou hij via de Canbus moeten connecten .
Nu bleef er een stekker van de oude installatie over zou hier misschien de pulsdraden inzitten?
Iemand ooit bij een Honda accord 2010 deus een multimedia ingebouwd en weet welke verbinding het stuur heeft of gaat dit via de canbus .
Ben naar een inbouwstation geweest in Almere en die kwam er ook niet uit ,

. .
alexiswoody

Geplaatst door alexiswoody (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

51 Reacties

limbra (715), 1 jaar geleden

Je hebt een - stuurwiel interface - nodig, deze dient geschikt te zijn voor jouw merk en type auto,

alexiswoody (0), 1 jaar geleden

Hangt eraan de Canbus !

alexiswoody (0), 1 jaar geleden

Je stelt het type auto in het menu dan save en dan staat de instellingen voor dat type erin .

limbra (715), 1 jaar geleden

Ik begrijp ff niet wat je precies bedoeld in de vorige 2 berichten !
werkt het systeem nu ?

alexiswoody (0), 1 jaar geleden

aan het systeem hangt een Canbus ,in de multimedia staat de accord ingesteld in het menu,waar je de auto selecteert .dus jaar type model.opgeslagen in menu .
Dan zou dus moeten kunnen connecten . opnieuw opstarten!
Nee dus achterop de Mediaspeler zit twee losse draden genoemd key 1 en key 2 die komen van de grote stekker en key 1 en 2 moet worden aan gesloten op 2 anderen draden die op de stekker ernaast zit. 2 bruine draden en een blauwe los .
Bruin aangesloten werkt niet gewisseld nog niet.
Dus mijn vraag is dus iemand met een Honda accord type 8 die een aftermarket media ingebouwd heeft en weet hoe het zit met de bedrading en instelling .
In het media zit twee stuurwiel,, programmeren,, manieren ,een+ knop op stuur indrukken, start in programma, maar ontvangt geen inpuls ontvangst .
Ben naar een inbouw station geweest die kwam er niet uit .(of geen zin meer om verder te zoeken)
Advies ,selecteer een ander model eventueel en met de instellingen klooien.
Of leven zonder stuurbediening .

alexiswoody (0), 1 jaar geleden

alexiswoody (0), 1 jaar geleden

limbra (715), 1 jaar geleden

toch maar een stuurwiel interface aanschaffen (indien nodig met interface lead kabel),
je hebt nu geen verbinding tussen stuurbediening en radio, vandaar dat connecten niet lukt,
1 of beide losse stekkers (op je foto`s) dienen op de interface aangesloten te worden,

welk merk en type radio (multimedia) heb je ingebouwd ?

  Dat klopt. Een stuurwielintwrface kan daaroploten worden. Maar als je de juiste canbusbox hebt bij je headunit hoeft dat nietm de canbusbox neemt alle communicatie met de auto overm dus inclusief stuurwiel - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Quintentwentenl (0), 10 maanden geleden

Hetzelfde probleem momenteel. Geen idee hoe ik eruit moet komen? Hoe is het inmiddels bij jullie opgelost?

alexiswoody (0), 10 maanden geleden

Ik heb inmiddels voor de 7e keer dasbord geopend .
Radio van Alie 200 euri in Nederland Dubbel de prijs .
Geluid goed telefoon etc
Bij mij past hij perfect in het frame zit met 2 schroeven vast en het vakje eronder drukt hem vast.
dacht eraan om dan maar zoiets te monteren https://www.aliexpress.com/item/10050054... maar kijk eens naar de draden de kleuren en verklaring ervoor !
duidelijke uitleg dus maar weer eens de draden bekijken die vanaf het stuur moet komen grijs of daar een signaal (multimeter op piep zetten) uit komt bij indrukken knop op het stuur

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Al iets opgeschoten?
Ik heb net de mekebe k700s besteld voor mijn accord 8. (Let op dat je niet iets besteld voor de Amerikaanse accord 8 maar voor de accord euro of acura tsx vanaf 2009!). Via AliExpress, omdat deze voor de prijs van 350 euro echt veel betere specs heeft dan die gaan Nederlandse verkopers (die dus de zeer matige versies doorverkopen). https://a.aliexpress.com/_mPqw11u

Juist omdat ik jaren plezier heb gehad met een mekebe in mijn vorige accord 7 nu dus weer voor gekozen. En men gewoon graag helpt als je een vraag stelt via de ali berichten functie. (Had er ook een dab+stick op aangesloten en dat werkte prima).
Bij mijn accord 7 werkte de stuurbediiening gewoon meteen (na aanzetten in het menu van de mekebe headunit). Ik kan me inderdaad 2 losse draden met key 1 en key2 herinneren die ook uit de headunit kwamen maar heb ik niet hoeven te gebruiken). Oftewel in tegenstelling tot de meer standaard headunits zijn deze juist afgestemd op de auto en heb je geen extra (dure) canbus achtig kastje voor je specifieke automodel extra nodig). Dat was ook jouw vermoeden zoals ik lees. Ben benieuwd of het je nu gelukt is zonder een kastje erbij te zetten. Je vraag is namenlijk helder. Zij de stuurwiel knoppen wel verbonden met de headunit. Bij mijn accord 7 dus wel gewoon via de dinplug van de originele radio. Heb niets hoeven doen met losse draden. En achteruitrijcamera van 20euro werkte prima op dat ding).
PS Overigens is dat kastje waar je link naar verwijst een draadloze stuurbediiening. Oftewel deze maakt connectie met dat blokje met knopjes dat er bij zit die op batterijen werkt). Onlogisch dat je dan je bestaande stuurwiel knoppen nog dient aan te sluiten).

  Ps kies in de alilink bij kleur de juste versie wat betreft specsm de goedkope versie zou ik niet aanbevelen. De duurste is uiteraard de beste. Inclusief CarPlay an android auto. - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Ik heb nog niet geprobeerd zonder de Canbus ,
Dat zou ik dus kunnen doen .
Zal eens een dag eraan besteden ,nu te druk !
Bedankt voor de info en meedenken
grtzz Alex

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Hoi, Krijg net bericht dat mijn headunit morgen al wordt bezorgd. Dus ik zal deze eerst proberen aan te sluiten en zal mijn bevindingen aangaande de connectie stuurbediiening van de accord 8 hier melden. Dan weet ik of mijn eerdere verhaal ook opgaat voor dit type Honda (2011).

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Mijn dank is groot als het lukt !

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Hoi, inmiddels mij headunit geïnstalleerd en stuurbediiening werkt.
Het gaat bij mij om een accord 8 uit 2011 zonder navigatie, zonder cd wisselaar. De headunit is in de plaats van de radio. Dus ik behoud het schermpje bovenin het dashboard.
Zonder de extra canbus box lukte het me niet. (Bij mijn vorige accord wel). Met canbus dus wel bij de accord8. De draden key 1 en key2 niet gebruikt. De canbus box werkt (zie ik aan deuren open op scherm etc, en dat ik een achteruitrijcamera kon aansluiten zonder af te tappen van achterijlamp). Ik hoefde de stuurwiel knoppen niet te programmeren. Ze deden het al. Sterker nog, veranderen lukt niet , maar ze staan al goed.
De bijgeleverde canbus box heet.
Canbus decoder
Spririor +amp
NW v3 SW v4
(Zoals waarschijnlijk bekend is de spririor de naam van euro accord 8 of accura TSX vanaf 2009. Dus NIET de Amerikaanse accord.
In het factory menu, car model, canbus type, LZ(HZ) heb ik deze dus geselecteerd. Dus Honda , Spririor. Wel eerst reboot gedaan.
(andere opties werken niet).
-de overgebleven stekker waar je het over had heb ik dus niet gebruikt.
-mijn meegeleverde kabelboom biedt dus de canbusbox er aanvast. Deze kun je gewoon bestellen lijkt me. Dat is vaak kabelboom plus canbusbox.
-je kan volgens mij ook een kastje kopen die enkel en alleen de stuurwiel knoppen omzet. Is eerder genoemd. Dat lijkt mij persoonlijk een omweg omdat dit bij mij gewoon werkt en je dan meer functies toevoegd dan alleen stuurwiel bediening.
Voor jou is het dus van belang om te kijken of en welke canbusbox je er bij hebt.
Verder mogelijk van belang. Ik wou niet dat de ac temperatuur etc op mijn headunit verschijnt. Dus die kabels heb ik gewoon laten zitten. Er is immers nog een scherm vrij. Maar het kan dus wel, maar niet getest dus.
Kortom ik zou adviseren om de canbusbox zoals genoemd incl kabel ergens te vinden. Volgens mij kan dat via de website waar ik mijn systeem heb gekocht. Mekebe.
Mocht je nog vragen hebben stel ze gewoon.

  Dit weekend er maar eens weer aan beginnen.
  Mooi dat het werkt !
  Inbouwstation Almere wist het ook niet.
  Dus mooi dat er een oplossing is.
  Merci ! - alexiswoody (0), 9 maanden geleden

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Ps ik bedoel dus de Honda spirior. Die is nagenoeg gelijk aan de accord in NL.

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Zal hem eens instellen op de Spirior .
kijken wat er dan mogenlijk is
grtzzz Alex

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Als het goed is werkt dit alleen indien je een extra canbus box type LZ hebt. Zoals hierboven beschreven. (kosten los plus bedrading 10 euro op ali). Maar proberen kan geen kwaad.

  Ik kan niet zo 1,2,3 bij de canbus. Is dat zo'n rood kastje dat aan je radio vast zit?
  En welke moet je dan instellen je hebt allemaal keuze uit namen. - Quintentwentenl (0), 9 maanden geleden

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Die heb ik erachter zitten ,dashbord ligt open nu ,maarvwelke draden de inpuls zijn van het stuurwiel?
key 1 en 2 hangen los nu.
na restart staat er honda Spirrior ingesteld en zegt ok!
ga nu weer proberen

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

En nog niet werkend ,wie heeft er foto,s van de bedrading

  De drie grijzen bovenaan sluit je aan op de Honda connectors. De rechter is antenne. De twee linker zorgen ook voor verbinding met stuurwiel etc.
  Vervolgens sluit je minimaal de meestal zwarte connector aan op je headunit plus een kleiner blikje die direct van de canbusbox komt. De rest van de grijze blokjes die je op mijn foto ziet zijn vr de Airco maar die gebruik ik niet (die hou ik zoals die is). - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

.

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Hoi, al is het erg herkenbaar wat je doet (zo probeer ik ook altijd alles).het is niet de juiste manier helaas. Dus niet zelf handmatig draden gaan verbinden. De key1 en key2 kun je niet zelf aansluiten op inkomende draden vanaf het stuurwiel. Het werkt digitaal.
Je dient de juist canbus box aan je bedrading hebben hangen. De juiste heb ik hierboven al beschreven. Het instellen van honda spirior kan alleen als je dat type canbusbox hebt. Dus verwardie niet met de canbus van de auto zelf. Dus heb je een extra canbus erbij gekregen? Zo ja welk type, zo nee, vergeet het maar. Heb je wel de juiste. Dan stel in op spirior (enige keuze die je hebt onder canbus type LZ). Eerst reboot je headunit dropdown menu van bovenaf je scherm vegen. Dan contact uit en weer aan.
Die losse draden key1 key2 zijn er om een nog een extra adapter op aan te sluiten indien de canbusbox voor jouw type auto er niet is. Die kosten 79 euro alleen voor stuurwiel connectie. Maar de juistebvcanbusbox die alles verbind met je auto is er dus wel.
https://a.aliexpress.com/_mN6iWrs

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Ps ik lees nu pas dat je de juiste canbusbox hebt en hebt herstart. Heb je canbusbox zelf ook aangesloten aan je headunit? Dat is doorgaans een klein 6 pins blokje.
Werken andebfinties wel ? Krijg je melding op je scherm dat bijvoorbeeld je portier openstaat?;

  nee geen melding portir open - alexiswoody (0), 9 maanden geleden
  Lees even de rest van mijn berichten. Vooral de laatste paar. Je hebt geen losse canbus of het is niet het juiste type. Dat je verschillende canbus kan instellen op je headunit betekend niet dat je dat ja al die typen ook hebtm je hebt er maar 1. - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Foto bij tekst eerder opmerking.

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Foto

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Nogmaals :
Je dient een los klein plat kastje te hebben die aan je bedrading zit die je kreeg bij je headunit. Dat is een canbus decoder. Heb je die niet vergeet het maar.
Hen je die wel kijk wat er op staat.
Dan ga je naar instellingen en kies je dat type canbus. (Gewoon maar eentje kiezen heeft geen zin). De canbus box die zeker werkt is het type zoals ik al een paar keer heb aangegeven. Zie foto met uitleg.

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Canbus rechtsboven. Te bestellen inclusief bedrading zoals eerder aan gegeven. Niet zelf maar een canbus selecteren in de instellingen en niet draden zelf verbinden.

.

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

heb de juiste canbus,

.

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Vreemde is de bruine draden als ik die los en weer verbind dan geeft ie een inpuls ,loopt op tot 3 .scherm staat dus op stuurwiel instellen . ene moment pakte hij het volume + op radio luid en toen weer niet, dus niet vasthoudend.

  Ok. Je hebt de juiste canbus!
  Niet met de bruine draden die die komen vanuit de headunit spelen! Dat kan juist schade veroorzaken. - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

ok daar blijf ik van af

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Je bent er bijna.
-Blijf van de draden af!
Stap voor stap:
-eerst kijken of de canbusbox werkt. Is de canbusbox verbonden met de headunit via een klein stekker blokje van nog geen cm breed?
-zo ja. Zie je je portieren op je scherm als je contact aanzet met deur open? Dat zie je maar seconden. Maat dan weet je dat de canbus werkt.
-de eerste knop is het volume ±. Die hou je een paar seconden in. Dan stelt ie zichzelf volledig in als het goed is.

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Ps de losse bruine draden hou je los. Mocht je die toch gebruikt hebben met wat geprobeer. Doe weer een reboot van je systeem. En hopen dat ie zich hersteld. Want een impuls krijgen via de losse bruine draden ipv de digitale aansturing via de canbusbox kan een en ander in dlde wat schoppen lijkt me.

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Ok het enige wat me te binnen schiet. Reset stuurwiel knoppen ik als volgt gedaan. Volume knop inhouden en tegelijkertijd contact uitzetten. Dan y volume knop ingehouden contact weer aanzetten en paar seconden ingedrukt houden.
Ik moet er nu vandoor. Zo te horenben je er bijna. Zoals ik aangaf heb ik niet via headunit handmatig de knoppen toe te hoeven kennen. Wordt gewoon overgenomen door de canbusbox.

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

inderdaad paar keer reboot gedaan , deur open geen melding .
Bij honda spirior 2 types te selecteren , de bovenste gedaan ok dan reboot hij.
en nog niks

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Ik heb een wat nieuwere canbusbox zo lijkt.
Ik heb maar 1 spririor keuze.

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Foto mijn canbus en keuze

. .

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Ik zou.
Goed kijken of canbus wl goed is aangesloten , maar misschien zeg ik dat omdat het bij mij mis ging omdat ik dat kleine stekkertje er verkeerd om in had gestoken. Dat van 1 cm breed.
Ten tweede ging mijn accu leeg en heb auto daarna gestart met jumpstarter. Kortom het kan er ook aan liggen dat ik dus ook de auto zelf min of meer heb gereset.
Ps het kan zijn dat jij de optie deuren open op scherm niet hebt. Je kan de canbus ook testen door te kijken of je andere carbinfobvan zien. Zo zie ik via een al geïnstalleerde ap het aantal toeren dat de motor maakt.

Quintentwentenl (0), 9 maanden geleden

Hallo,
Ik had al een schermpje erin zitten, maar deze stuurbediening blijkt niet te werken. Nu wil ik deze veranderen voor een schermpje waar wel stuurbediening op zit. Welke moet ik kiezen?
Met vriendelijke groet
Quinten

  Wat bedoelt je met schermpje?
  Als je een Android headunit bedoelt.
  Die kun je op de plaats van de radio plaatsen of in plaats van bestaande schermpje (waardoor je er nauwelijks bij kan). Bijna alle serieuze headunits hebben stuurbediening. Ik heb al eerder een link gestuurd naar de mekede . Die wordt algemeen als een van de beste gezien. Die heb je van 150 tot 350 euro. Waarbij ik niet de goedkoopste zou kiezen. Die zijn echt te traag. - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden
  Klopt ja, een headunit. Heb precies de zelfde canbus die jij hebt maar durf niet in de fabrieksinstellingen te zetten omdat ik bang ben de instellingen te verpesten. Hij pakt alles wel. Ook als ik volume hoger of lager zet krijg ik dit te zien om het schermpje boven de headunit. Ik heb een headunit van 280 euro dus ik wil deze liever houden natuurlijk. Kan het kloppen dat je alleen de power kabel van je auto in de radio hebt zitten? De andere kabels passen er niet in bij mij. Van de auto naar de headunit - Quintentwentenl (0), 9 maanden geleden
  Hoi,
  1.Dus je headunit werkt wel? Je hebt dus ook geluid?
  2. Je stuurbediening is te zien in je bovenste schermpje en de headunit maar niet de headunit zelf?
  Indien 1 en 2 is ja. Dan zul je echt even in de fabrieksinstellingen moeten. Dat is niet gevaarlijk. Je gaat daar de juiste canbus instelling kiezen. YouTube filmpjes genoeg. Dat heeft geen invloed op de rest van je headunit. Ik zou even teruglezen of kijken naar de foto die ik heb verzonden. Dus je stelt de juiste auto in via vier keuze stappen. Type LZ(HZ), honda, Spirior, LZ2012.
  Dan ga gewoon terug. En je gaat naar reboot. Dus opnieuw opstarten. Veeg van boven naar onder op je scherm , daar zit naast al die anderen zoals wifi aan ook reboot. Misschien bij jou ergens s anders. Zoek even op of zet gewoon de headunit echt uit en weer aan.
  Als je iets verkeerd hebt gedaan is er niets aan de hand. De instelling van de canbus box van de headunit staat nu sowieso niet goed waarschijnlijk. De headunit blijft gewoon werken. En het heeft geen invloed op de auto zelf.
  4. Je hebt het over maar 1 kabel die past. Zie de foto van mij eerder.
  De meest linkse brede kabel die uit de auto komt sluit je aan op de de breedste van de kabelboom. Dat is inderdaad power en luidsprekers. Er is nog een kleine rechts vanuit de auto dat is de antenne. Je ziet een witte vanuit de auto die niets doet. Je ziet ook een grijze middelgrote die ik heb aangesloten. Ik vermoed dat dat de aansturing is van het kleine schermpje (dus niet zo belangrijk kun je weglaten denk ik). Maar het is wel vreemd dat jij die niet kan aansluiten.
  Verder zij er dus aardig wat grijze stekkers van de kabelboom die je niet gebruikt. Dat is allemaal voor het weergeven en bedienen van je airco op je headunit. Niet aansluiten dus. - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden
  Ps ik vermoed dat je stuurbediening het helemaal niet doet dus. Wel als je het volume op de headunit bedient.
  Dus gewoon de cambus nog even instellen zoal hierboven beschreven. Dat is alles vermoed ik. - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Aloha!
Hans aan jou een vraag,heb jij foto,s van je bedrading en stekkers omdat er bij mij 4 bruine draden zijn waarvan 2 aangeduid voor key1 key 2 deze zijn doorgeknipt net als 2 anderen bruine draden.
Heb met blokjes zitten wisselen de 4 draden en dan weer testen met de instelling stuur progameren ,geen resultaat!
Zou met helpen als ik de aansluitingen zou zien.
Ik woon in Almere en kan naar Asd komen
grtz Alex

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Hoi Alex,
Ik ga de boel niet weer openschroeven maar heb wel foto,s.
Er zijn twee draden die inderdaad los liggen. Dus gedacht vanuit de headunit. Dat zijn key 1 en key 2. Die heb ik dus niet gebruikt. Zie ook foto.
Indien je een canbus decoder hebt zoals jij en ik is dat juist niet nodig.
Dat zijn analoge verbindingen.
Je kunt die wel gebruiken maar daar dient dan een ander kastje op aangesloten worden die van digitaal analoog maakt. Zoals een kastje dat hoort bij een losse bedieninging die je op je stuur plakt. Dus niet om direct draden vanaf je stuur vanaf je accord8 op aan te sluiten.
-in je eerdere berichten melde je dat je een stekker over had. Wees gerust die is dus niet nodig.
Heb je de juiste canbus instelling? Dus Spririor en dan LZ2012?
Als het echt niet lukt dan denk ik dat het slimmer is om een nieuwe canbus inclusief bedrading te bestellen van 14 euro. Een los kastje om het stuurwiel te connecten met de draden key1 en key2 kost volgens mij 70 euro. Ik zou dat niet doen. https://connects2.com/products/steering-...
Dan kun je nog beter een van die lossen knopjes kopen die je op je stuur plakt en aansluit via een meegeleverd kastje aan key1 en key2 draden die uit je headunit komen. Dat is veel goedkoper.
De foto,s komen hierna.
Zie verder:
https://android-headunits.com/what-are-k...

Kortom, ik heb het vermoeden dat je alles goed hebt aangesloten. En indien je dat nog niet gedaan hebt sluit niet al die stekkers aan op je klimaatcontrole. Tussen je auto en de headunit gaat het om:
Twee grijze stekers vanuit je auto. Plus een kleintje (dat is de antenne). Eentje blijft over.
In de headunit komt dan binnen de zwarte stekker zoals op de foto en vanaf je canbusbox een kleintje.
De rest van de aansluitingen zijn allemaal vanaf de headunit naar camera of usb stekker.
Zoek gewoon op de naam van je cambusbox en je ziet hoe de kabelboom er uit ziet. Je zult zien: key 1 en key2 liggen altijd los.

.

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Alex kijk gewoon hoe de kabelboom er uit moet zien op ali . Of deze foto. Er zijn twee bruine lossevdraden. Zijn er meer dan hen je die misschien zelf doorgeknipt?!

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

.

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

zal eens de hoofdstekker loshalen en de inpuls meten als ik op het stuur de volume indruk!
kijken of hij rond de 1.85 spanning meet en met een piepgeluid meten bij indrukken van de stuurknoppen

  Haha, je blijft wel lekker eigenwijs hoor. De pulsen die je meet komen van je honda stuur en daar heb je niets aan. Die kun je dus niet direct gebruiken voor je headunit. Die zijn autospecefiek! Die moeten vertaald worden om te gebruiken voor de standaard Android headunit input. Daar zijn dus de decoders voor nodig. En dan eentje speciaal geprogrammeerd voor dit type auto. Een canbus decoder box dus. - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Hallo
2 meer ook bruin met zelfde witte ringen eromheen ,dus 4 losse draden. Heb de verkoper aangeschreven en gevraagd voor een nieuwe canbus en kabel .ik heb dus keuze bij instellingen 4 honda,s accord toaal en jij 1 sperior .Waarschijnlijk dus de nieuwere canbus wel in eemaal de goede instelling.
vandaad eens de 2 losse draden met de stekker verbinden,wisselen en testen de kleur met witte ringen zijn het zelfde als met sticker erop key1en2 dit nu afgeplakt zijn.
Ben nu kampioen dashbord verwijderen!!
ff afwachten of hij een nieuwe opstuurt eventueel tegen betaling !!!

  Ah interessant. Misschien had jij misschien juist een te nieuwe canbus. In de zin van gemaakt voor latere modellen. Maar ben benieuwd. Een canbus zoals ik heb kost 12 euro plus bedrading). Zo te horen had je inderdaad de verkeerde kabelboom. Komt overigens vaker mede ivm de verwaring tussen de Amerikaanse accord en de superior, accord euro en de Acura tsx. In principe hebben de europese modellen weliswaar de betere sportieve rujijgenschappen gelijk aan de tsx maar Europese modellen hebben echter wel weer een minder uitgebreid audiosysteem) - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden
  Ps ik zag dat ik mijn canbus ook kan updaten. Dat doe ik voor de zekerheid maar even niet. - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Mijn laatste bevindingen.
1. Je kunt volgens mij niet de stuurknoppen direct gaan verbinden met de analoge ingang op de headunit. Dat zijn de losse draden key1 en key2. (Het is immers een digitale aansturing van de Honda) Persoonlijk zou ik daar ook mee oppassen want je wilt geen fout maken waardoor er spanning komt te staan op je canbussysteem van je auto zelf. De extra analoge draden zitten op een headunit om oude auto,s te verbinden of om met een specifiek voor jouw model gemaakte decoder aan te sluiten. Die maakt dus van jouw auto signaal een analoog standaard signaal. Zo kan dus ieder model aangesloten worden. Deze decoders zijn vrij duur , rond de 70 euro.
2. Beter en vele gebruikelijke en goedkoper is gebruikmaken van een canbus decoder box die bij je bedrading van de headunit hoort. Hiermee kan je o.a. met je stuurwiel de headunit bedienen. (Je maakt dan geen gebruik van de losse draden). Na de keuze voor de juiste auto (zie bovenstaande posts en de vele instructiefilmpjes) werkt het dan gewoon. Het voordeel is dat je tot nog veel meer toegang hebt dan alleen de stuurwiel knoppen. Ook of je verlichting aan staat, je deuren openstaan, je versnelling in achteruit staat, en info over je snelheid, km stand etc etc
Je volume knop op en neer werkt dan en de toets daarnaast (volgende nummer , of vorige nummer). Wat ook werkt is de bovenste mode knop. (En dat alles zonder de knoppen te hoeven programmeren)
Punt waar ik en anderen tegenaanlopen is dat de mode knop niet echt handig is en hetzelfde doet als voorheen. Deze bladerd nu door een behoorlijk rijtje apps (radio, navigatie, videspeler, telefoon, muziekspeler en Bluetooth). Daar is niets aan te veranderen (zijn voorgeinstakeede apps, en andere apps zitten er dan dus niet bij). Deze functie is zonder echt heel erg diep zelf te gaan programmeren niet zelf te veranderen.
Vaak wil je liever dat het gewoon een home knop kan worden want je hebt helemaal geen zin om al die genoemde apps langs te lopen.
Voor mij is er mee te leven want heb ook fysieke knoppen op mij headunit.
Maar somiggen willen toch meer knoppen op het stuur zoals ook voor het opnemen van telefoon etcetera.
3. Indien je dus toch meer knoppen wil dan kun je ook universele knoppen kopen die je op je stuur plakt. (Je hebt ze ook in de vorm van een losse bedieningspunt die je in de middenconsole cupholder plaatst). Deze universele knoppen maken draadloos verbinding met eenkastje dat aangesloten wordt op de analoge key 1 en key2. En daarna zij dus een stuk of 10 knoppen te gebruken.

alexiswoody (0), 9 maanden geleden

Aloha!
FF bij Alie gekeken en zie dat de bedrading anders is dan wat ik heb gekregen bij mijn set !

https://nl.aliexpress.com/item/100500485...

  Heb een anderen canbus en bedrading besteld bij Ali 26 euri bedrading ziet er anders uit.
  Als bij jou gelukt is zonder cam ga ik maandag weer maar eens de boel losgooien en Cam ertussen uit halen en draden volgen - alexiswoody (0), 9 maanden geleden

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Is ook net wat anders dan ik kreeg bij mijn headunit.
Ik mis bij jou de ouderwetse antenne plug aan de kabel die je in je headset stop. Verder niet vreemd maar zie wel twee audio pluggen die ik niet heb. Het kan goed zijn dat deze voor een net Andre radio is met een extrern versterker of cdwisselaar.. Die zijn er immers ook bij hondas
Als je naar beneden n scrolt in deze link en eerdere foto die ik plaatste zie je welke ik er bij kreeg. Ze hebben ook een website. Misschien kun je voor de zekerheid daar bestellen. Want deze is dus voor de standaard radio zonder cd en externe versterker en gewoon vier luidsprekers.
https://a.aliexpress.com/_msx29tU

hansAccord8 (0), 9 maanden geleden

Alex en Quinten,
Belangrijk nieuws!
-Zoals jullie weten werkt hij mij de stuurbediening. Andere functies van de canbus werken ook. Ik wou alleen de knop 'mode' zelf kunnen toekennen en dat gaat nu niet, daarom ben ik er opnieuw ingedoken via Engelstalig ontwikkelaars sites.
-honda stuurt geen digitaal signaal vanaf de betreffende stuurknoppen. Dus het is mogelijk direct aan te sluiten. Alex had dus gelijk!
-Ik en anderen zijn op het verkeerde been gezet omdat de verkopers van decoder kastjes van soms 100 euro die ook verkopen voor onze honda. Die kastjes zijn voor wat betreft deze knoppen niet nodig bij veel Japanse auto,s. Alle andere merken wel en het is dus gewoon geld verdienen aan onkunde. Ook bij installateurs.
-dit wil niet zeggen dat een canbus decoder box niet handig is om aan te sluiten maar alleen voor de linker bedieningsknoppen op stuur zou het niet echt nodig zijn.
-dus Alex was al die tijd op de goede weg maar heeft volgens mij echter wel een verkeerde kabelboom, dus logisch dat het niet lukte).
-ik heb gezien hoe het wel moet (via handmatig verbinden twee draden, en key2 niet verbinden) ik ga dat dit weekend proberen. Ik hou jullie op de hoogte.
-ik wil zelf daarbij de canbusbox ook gewoon laten werken dus doe het met kleine veranderingen aan mijn meegeleverde kabelboom.
-wil je het gewoon helemaal zonder canbus doen dan kan dat zoals ik lees waarschijnlijk ook. Dan zou een veel eenvoudiger kabelboompje volstaan.
(Wat blijft is dat het ingewikkeld is voor de leverantier om goed te kijken om welke situatie het steeds gaat wat betreft de kabels. Dus de stekkers van de Amerikaanse en Europese Accord zijn niet alleen vaak anders. Ook zijn de kabelbomen verschillend door verschillen in honda uitvoering: wel of geen cd wisselaar, wel of geen externe versterker, wel of geen Navi, een 4 of 6 of 9 speakersysteem etc etc)

  Ah duidelijk, ik ben benieuwd wat eruit gaat komen. Misschien hoef ik dan geen nieuwe display aan te schaffen en vergt een juiste kabelboom al voldoende.
  Ik hoor graag van je! - Quintentwentenl (0), 9 maanden geleden
  Ik ga het woensdag of donderdag even doen. Maar waarom zou jij een nieuwe headunits moeten aanschaffen dan?
  Als ik jou was zou ik eerst eens de juiste canbus instelling doen bij de de factory instellingen. Dat moet altijd een nieuwe headunit. De headunit is standaard voor alle auto,s. Ze hebben je alleen de juiste bevestigings houder meegestuurd en de juiste kabel. Dus niet de instellingen voor voor jou al ingesteld voor de stuurbedieng etc
  Werkt dat niet dan kan het nog altijd via de key1 bedrading. (Maar wacht daar dus nog even mee, tot mijn bericht) - hansAccord8 (0), 9 maanden geleden
  Welke moet ik kiezen dan heb allemaal namen ik heb geen idee welke ik moet kiezen - Quintentwentenl (0), 8 maanden geleden
  Het is niet duidelijk waar je het over hebt
  Heb je het over een nieuwe headunit nee toch?
  Heb je het over instellen juiste type canbus en type auto? Lees dan gewoon de berichten. Dat is al meerdere keren uitgelegd. En instellen stuurwilebediening staat als laatste bericht. - hansAccord8 (0), 8 maanden geleden
  Samengevat. Ik las nu pas ergens dat jij de headunit hebt laten inbouwen. Als ik jou was zou ik het dan eenvoudig houden. Ga naar de factory instellingen en stel canbustype merk auto en type goed in. Dam zou je stuurbediening moeten werken.
  In de berichten kun je terug vinden welke instellingen je niet kiezen (keuze honda Spirior etc) - hansAccord8 (0), 8 maanden geleden

hansAccord8 (0), 8 maanden geleden

Oplossing: Honda Accord 8 stuurwiel bediening op android headunit.

Te voren:

-in onderstaande oplossing gaat het om de accord met de meest simpele versie van de radio cd- speler. Dus niet de versie met cd wisselaar of afzonderlijke versterker etc. e oplossing kan dan ook niet werken voor de andere versies.

-Ik heb de zogenaamde canbus decoder box die bij de bedrading geleverd is operationeel gehouden. Maar het kan volgens mij ook zonder. De canbus wordt bij mij echter niet (meer) gebruikt voor de stuurwiel bediening. Indien stuurwielbediening via de canbus loopt kun je de stuurwiel knop “mode” niet herprogrammeren is naar bijvoorbeeld “home”.

-bij mij is de meegekleverde draadboom werkbaar. E ris een kans dat je verkeerde draadbom hebt omdat er zoveel accord versies zijn uitgebracht.

-de canbus box blijf ik echter wel gebruiken. Wil je de canbusbus functies gebruiken (hoeft niet) dien altijd in de fabrieksinstellingen de cabusbox in te stellen. Zie de posts hierboven.

-Het gaat hier om een Headunit op de plaatst van de radio. Niet op de plek waar de huidige display zit. Maar onderstaande oplossing zal ook hier waarschijnlijk wel lukken.

Oplossing:

-Vanuit de auto gaat den deel van de bedrading direct naar de headunit en een deel naar de canbusbox. (indien aanwezig)

-Op foto hieronder (dus wat uit de auto komt) is een DUNNE roze draad te zien. Dat is de stuurbediening draad (1 stap verwijderd van de rode).

-Let goed op waar deze uitkomt op de stekker die hier aan zit. Bij mij komt uit de stekker van de meegeleverde draadboom uit op (ook) een roze draad die naar de canbus loopt

-Knip deze draad af (en verbind met de losse draad Key1 die uit de headunit komt. Of, indien er geen draad loopt uit je stekker zul je hem dus eerder moeten aftappen. (de draad loopt dus nu niet meer naar de canusbox; Key 2 gebruik je dus niet bij een Honda)

Testen

-Open de app waar je de stuurwielknopen kan toekennen aan een functie. Druk bijvoorbeeld volume omhoog in op het stuurwiel en ken daar in de app volume + aan toe. Etc. Tip: het is handig om stuurwiel knop “mode” toe te kennen aan de functie HOME. Mode zorgt dat je al je apps langs moet op je scherm langs moet op je scherm om te wisselen. Met Home kun je sneller van NAVI naar muziek en weer terug. (Tip vergis je in deze stap niet met een andere app / instelling waar je de knoppen op het scherm zelf kan herprogrammeren).

Werkt het niet probeer het volgende:

-reboot

-de canbus decoder box (indien aangesloten) moest bij mij even “wennen” dat er opeens een draad minder binnenkomt. Bij mij reageerde het scherm opeens niet goed meer op aanraken etc. Even de minpool los van de accu, net of doen dat je gaat starten (werkt natuurlijk niet), minpool weer aansluiten. Bij werkte alles vanaf toen prima. (mocht dat niet geval zijn dan had ik het kleine stekkertje vanuit de canbusbox uit de headunit getrokken) de canbusbox

-ik heb geen draad genaamd SWC-ground hoeven aan te sluiten. Deze was al verbonden met de headunit bij mij. Er liep al een draad naar de headunit. Deze draad is op de plek waar deze uit de auto komt doorgaans bruin bij een Honda. Even nazoeken dus of die in jouw geval wel verbinden moet worden.

Succes

hansAccord8 (0), 8 maanden geleden

.

hansAccord8 (0), 8 maanden geleden

2

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.