Honda Civic: Versnellingsbakolie verversen??!

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 16V DXI

Hallo beste Honda rijders,

Ik heb een vraag over het verversen van de olie in de versnellingsbak van een 1.5 16V DXI sedan. Hoe gaat zoiets in zijn werk en welke olie kan ik daarvoor gebruiken? Ik heb hier op de site gelezen dat je het beste 10W 40 kan gebruiken, teminste dat schrijft honda dus voor???? Ik hoor het graag van jullie en alvast hartelijk bedankt allemaal voor de moeite.

HondaCivic

Geplaatst door HondaCivic (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

chris1636 (0) PRO, 17 jaar geleden

honda schrijft voor of 10w40 of MTF 11 er gaat 1,8 liter olie in

HondaCivic (0), 17 jaar geleden

Hoi Chris

Bedankt voor jouwn reactie op mijn vraag maar ik heb eigenlijk ook nog een vraag erbij, namelijk hoe moet je dan de olie verversen? Is er ergens een bout die ik dan open moet maken of is het die bout waar je de olie checkt iets boven de aandrijfstang rechtsvoor? Ik hoor het graag van en alvast bedankt iedereen.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

olie aftappen met een plug onderaan de bak, of het differentieelhuis. Daarna vullen door de inspectieopening totdat het eruitloopt (wel eerst de aftapplug er terugindraaien.).

Groeten Marcel

HondaCivic (0), 17 jaar geleden

Moet ik eerst dan een soort plug kopen om het af te tappen dan of is het dan gewoon open draaien bij de bak of differentieelhuis tot de olie eruit loopt. De olie moet daarna worden gevuld door de inspectieopening? Daar moet je dan wel weer iets bij verzinnen denk ik dan he want heb het nog nagekeken en het is niet zo makkelijk om bij te komen maar..... ga het proberen. Bedankt iedereen en laat het nog wel weten hoe het verder afloopt.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

nee, je hoeft niets te kopen, behalve misschien een sleutel die op je aftapplug past, maar meestal is dit dezelfde als van de vulopening.

Verder kan ik je olie van KROON aanbevelen, deze hebben standaard een vultuit van 7 a 8 cm op de fles zitten, waarmee je meestal zonder problemen zo'n gat kunt bereiken.

Succes Marcel

chris1636 (0) PRO, 17 jaar geleden

let wel op met bij vullen !!!!!! langzaam de olie er in doen want het moet bij je tandwielen komen (olie)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.