Hyundai Tucson: Airco probleem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1999

Vorig jaar is de condensor vervangen i.v.m. lekkage. Sindsdien heeft de airco het weer prima gedaan.
Maar nu opeens is er iets vreemd aan de hand , hij koelt ineens niet meer maar blaast juist warme lucht de ruimte in.
Lijkt er op dat er koudemiddel is weggelopen. Dus naar de aircoboer. Hier en daar is wel wat fluoriserende plekjes te zien bij enkele aansluitingen maar dat is maar weinig. Dan eerst maar leeghalen om te zien of er daadwerkelijk koelmiddel weg is. Er blijkt echter nog 510 gram van de 520 gram aanwezig te zijn dus lekkage is er niet echt. Waarom dan geen koude luchtinstroom maar juist warme lucht? Koelmiddel terug in het systeem, motor aan, airco aan en weer warme lucht uitstroom. De aircopomp slaat netjes aan en de leidingen onder de motorkap voelen gewoon koud aan. Het apparaat laat ook zien dat de boel netjes in en uitschakelt. Blijkbaar werkt het onder de motorkap allemaal goed maar gaat er iets in de kachel mis. Daar moet de luchtstroom langs de koude leiding worden gevoerd en dus koude lucht leveren via de roosters. Blijkbaar gaat daar iets mis, iets van een sensor die niet goed werkt waardoor een klep niet goed staat? Ik snap er niets van.

conradus

Geplaatst door conradus , lid sinds 15 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Er zit een klep in je kachelhuis die open en dicht gaat naar gelang wat je vraagt , deze werkt dmv een stelmotortje , deze kan defect of ontregeld zijn .
De interieurtemperatuursensor kan defect of vervuild zijn , waardoor de temperatuurregeling niet goed werkt , dit zijn even wat punten ter controle.

conradus, 2 jaar geleden

Sorry voor de late terugmelding, het was inderdaad die stelmotor in de kachelunit. Die vervangen en alles werkt weer prima, althans de airco.

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

mrb2002 PRO, 2 maanden geleden

Kan iemand mij vertellen waar die stelmotor zit, misschien een foto of tekening. Ik ben niet meer de jongste en lenigste monteur.

conradus, 2 maanden geleden

Rechterkant kachelhuis

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.