Hyundai ix35 2010: alarmsignaal gordels werkt niet

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: G4KD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Goedendag,

Na onderzoek van een andere storing (mistachterlichten brandden niet; zie andere - opgeloste - topic), blijkt nu het alarmsignaal van de autogordels niet meer te werken.Als ik het contact aanzet brandt het signaallampje in het dashboard wel enkele seconden en gaat dan uit. Dit was normaal ook altijd zo. Echter als bij het rijden iemand de gordel niet aanhad of los maakte ging er een alarmsignaal bij de juiste positie (te zien op het dashboard). Bij het instappen en vastklikken van de gordels ging er dan een groen lampje branden bij de juiste positie. Nu ineens niet meer en nu dus ook geen alarmsignaal meer als ik de gordel niet vastklik of weer losmaak. Geen enkele gordel. Heeft iemand een idee?
Ik heb al wel wat gelezen over het "uitzetten" van het alarm, maar ik weet niet of dit mogelijk is en hoe dit dan gedaan moet zijn. Maar interessanter is hoe ik het weer goed/werkend krijg. Airbaglampjes lijken goed te functioneren.
Iemand een suggestie?
Met vriendelijke groet,
André

Andreas1958

Geplaatst door Andreas1958 , lid sinds 9 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai ix35? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Je kunt het inderdaad in de computer uit laten zetten is er bij de reparatie van de mistlamp in het systeem gekeken en dit perongeluk aangepast.
Anders uitlezen.

Andreas1958, 2 maanden geleden

Vanmorgen bij het wegrijden (normaal doe ik de gordel aan voor het wegrijden, maar vanochtend toevallig niet) ging het alarmsignaal af. De gordel vastgeklikt waarna het alarmsignaal uit ging. Na een poosje de gordel weer los geklikt en geen alarm. Vervolgens de gordel een paar keer snel achter elkaar los en vast geklikt en nu ging het alarmsignaal weer aan. Het blijkt dus een slecht werkend contact in de veiligheidsgordel te zijn. Ik zal deze schoonmaken en verder testen. Wat betreft de andere gordels zal ik ook nog wat verder onderzoek doen en anders de boordcomputer uit laten lezen, zoals jij voorstelt. In ieder geval hartelijk bedankt voor je super snelle reactie Kaleido. TOP!
Zodra ik meer weet en/of zodra het opgelost is laat ik het weten en eventueel zal ik het topic dan ook sluiten. Nogmaals bedankt en tot later.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai ix35 of stel zelf een nieuwe vraag.