Hyundai Tucson: Auto valt stil tijdens het rijden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Tijdens het rijden, wanneer ik het gas los laat valt de auto uit. Niet altijd maar de frequentie wordt steeds hoger. De eerste keren startte hij na even wachten weer en kon ik gewoon weer rijden. Nu gaat het starten steeds lastiger of niet. Tijdens het rijden geen enkel probleem.
Foutcode= verhouding tussen nokken- en krukkenas niet juist.
Dealer zegt dat de verhouding, na inspectie, wel juist is. Ook de sensoren zijn volgens hem goed.
Hij weet het niet meer. Wie weet was het probleem is??

wkfont

Geplaatst door wkfont (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wim12199 (0) PRO, 11 jaar geleden

Vervang gewoon de krukashoeksensor, komt wel vaker voor.

riennoot (0) PRO, 11 jaar geleden

beste allemaal,

die tucson stond dus bij ons in de garage, en storing is opgelost. had mechanisch alles gecontroleerd en uitgesloten en daarna vermoede ik dat de krukas- of nokkenaspositiesensor defect zou wezen. ik heb daarom de scoop aangesloten op deze sensoren en de motor laten draaien tot hij stil viel, en toen de motor laten starten zonder dat hij aansloeg. op dat moment meette ik op de krukaspositiesensor een constante spanning van 2,7 V.
het bewijs dat de krukassensor defect was.

bedankt voor het meedenken, wij gaan de tucson weer de weg opsturen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.