Hyundai Terracan: Beroerd draaiende crdi

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,9crdi

Hallo, ik heb zo nu en dan een slecht draaiende crdi, de uitlaatgassen stinken en geven soms blauwe walm en de motor staat enorm te schudden. Het lijkt op dat moment op hele slechte verbrandingsverhoudingen. Wanneer we de computer uitlezen zijn er geen foutmeldingen. Wanneer we de boel weer resetten loopt de motor nog even slecht en daarna weer een week goed.
De EGR staat al dicht, luchtmassameter en -filter is zijn vervangen. Denk nu zelf aan injectoren, maar zou het probleem zich dan niet continu moeten voordoen?
Wie o wie?
Gr.Peter

peter_manowar

Geplaatst door peter_manowar (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Terracan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ze hadden in de tijd last van vroeg uitslijtende hogedrukpompen, koppel de leiding naar de rail los en neem even een brandstofstaal van brandstof die uit de hd-pomp komt en kijk of er geen koperen deeltjes in zitten; deze deeltjes verstoppen de injectoren.
groeten.

peter_manowar (0), 12 jaar geleden

Probleem is nu grotendeels opgelost, door de vlotterdeksel te vervangen en de toevoerleiding. Hier werd door vergevorderde roestvorming valse lucht aangezogen. Het enige moment waarop de motor nog slecht stationair loopt is wanneer deze een bedrijstemperatuur heeft van ongeveer 60 graden. Na de start loopt de motor goed en op bedrijfstemperatuur. Geen slijpsel door slijtende pomp. Iemand nod een idee?
Gr.Peter

Is er nou niemand die mij met bovenstaand probleem kan helpen? De auto heeft ook nog een hele slechte verbrandingsverhouding en stinkt behoorlijk. Er is al meerdere keren bij verschillende bedrijven uitgelezen en niets aan foutmeldingen uitgekomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Terracan of stel zelf een nieuwe vraag.