Hyundai Tucson: Bougies vernieuwen

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Ik heb de bougies van mijn Tucson vervangen. Nu staat er op het doosje hoeveel je nog extra moet vastdraaien nadat de bougies grofweg aangedraaid zijn. Allemaal leuk maar volgens mij kun je dan steeds nog niet veel zeggen met hoeveel moment ze nu precies zijn aangedraaid. Wat preciezer lijkt me het aandraaien met een momentsleutel. Dat laatste heb ik dan ook gedaan met 22 Nm. Nu vraag ik me af of dat voldoende is geweest. Hoe doen jullie het en wie weet met welk aanhaalmoment ik de bougies van de Tucson nu precies moet aandraaien.

conradus

Geplaatst door conradus (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 6 jaar geleden

Vast is vast .

conradus (50), 6 jaar geleden

Daar kan ik niks mee. Zelfde als stoppen voordat die afbreekt.

kaleido 1 (1715) PRO, 6 jaar geleden

Ik heb nog nooit een monteur een moment sleutel er bij zien pakken om een bougie vast te zetten , die zullen het dan allemaal verkeerd doen , maar dit gaat denk ik een discussie worden met 388 adviezen en meningen , je geeft zelf in je verhaal al aan dat het allemaal vaag is , dus blijf ik lekker vast is vast doen , gevoel voor de bal zal ik maar zeggen.

JdeP (10), 6 jaar geleden

Ik doe het ook op gevoel.......


Een voorbeeld van aanhaalmomenten: https://www.ngk.de/nl/techniek-in-detail...

Succes

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Inderdaad...op gevoel.
Maar als je daar geen ervaring mee hebt zet ze dan maar op 25Nm. (voorschrift)

conradus (50), 6 jaar geleden

Vlgs NGK de leverancier moeten de types van 14 mm bij een aluminium kop met 25-30Nm aangedraaid worden. Dus met die 23 Nm waarmee ik ze nu aangedraaid heb zit ik daar net onder. Zal de momentsleutel maar eens instellen op 27.5 Nm en de boel daarop natrekken.

Hans4040 (330) PRO, 6 jaar geleden

Tabel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.