Hyundai Santa Fe 2006: Foutcode P2187

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G6EA, Motorinhoud (cc): 2700, Vermogen (kw): 139

Beste lezer,

Drie weken geleden zijn de bobines en bougies vervangen. Hiervoor is de kleppendeksel eraf geweest. Ca. een week na de reparatie krijg ik nu de foutcode P2187 - Systeem te arm bij inactiviteit, bank 1.

Hoe zou ik de boosdoener van dit probleem kunnen achterhalen?

Ik hoor graag jullie ideeën!

Groet,

Björn

Bjorn1995

Geplaatst door Bjorn1995 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Het mengsel is te arm bij stationair.
Gezien het loshalen van het kleppendeksel, gok ik op een lucht lekje ergens.
Maar het kan toeval zijn en dan zijn de andere mogelijkheden o.a.: defecte/slecht werkende sensor, verkeerde brandstofdruk.

Waarom zijn de bougies en bobines vervangen?

    Bedankt voor de reactie. Ik ga de lucht lekkage bij de kleppendeksel nog een keer na lopen.
    Zou de lucht massa meter dit probleem kunnen veroorzaken? De stekker hiervan zag er alles behalve netjes uit namelijk toen ik hem los moest halen.

    De bougies en bobines zijn vervangen op cil. 1 en 3. De OBD gaf aan dat deze een 'misfire' gaven. Na het vervangen was dit probleem verholpen. - Bjorn1995 (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.