Hyundai Atos 2002: Houd in bij optrekken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4hc, Motorinhoud (cc): 1, Vermogen (kw): 43

Goedenavond,

Mijn vrouw haar auto rijd al een paar weken niet goed. Eerst stotterde bij bij slecht weer en nu houd hij ook in bij het optrekken.

Ik heb de computer uitgelezen en die geeft de volgende codes aan: P0422, P0300, p0304 en P0303

Nu zijn gaan de codes in de 300 over een misfire van cil 3 en 4. Ik heb de bougies en de bougiekabels van de cilinders vervangen hoewel die van cilinder 4 doorsloeg merk ik geen verandering bij het rijden.

De P0422 gaat over de katalysator. Maar een paar dagen terug kwam hij nog gewoon door de keuring. Als die kapot zou zijn zou hij nooit door de keuring komen lijkt me?

Heeft iemand een idee?

Johan166

Geplaatst door Johan166 , lid sinds 10 maanden geleden

2 Reacties

oldford PRO, 10 maanden geleden

Heb je na vervanging van de bougiekabels nog steeds last van misfires?
Zo ja, er zijn nog veel meer oorzaken die dit kunnen veroorzaken.
Zoals b.v. een defecte sensor, valse lucht, brandstofdruk problemen en mechanische problemen.

De katalysator is waarschijnlijk defect als een gevolg van die misfires.
En ja, hij kan defect zijn, terwijl je toch door de APK heen kwam.
Dat komt omdat bij de APK er stilstaand gemeten wordt en er slechts weinig uitlaatgas gereinigd moet worden. De motorcomputer meet rijdend en dan moet er veel meer uitlaatgas gereinigd worden en kan de katalysator het laten afweten.

    Nee krijg geen nieuwe meldingen binnen wat betreft de misfires. Stationair loopt hij gewoon heel goed. Gasklephuis is schoon, heb de luchtfilter vervangen. Zou het de Egr klep kunnen zijn? Of moet ik meer in de sensoren gaan zoeken? - Johan166, 10 maanden geleden

Siem Bijman PRO, 10 maanden geleden

Misschien ligt het binnenwerk van de kat los? Even tegenaan kloppen dan hoor je dat

    Nee kat is goed. Heb wel de bobine getest. Ik krijg op 3 bougies een mooie felle blauwe vonk en op 1 bougie een oranje die naar blauw gaat. Maar veel verschil qua vonk. Dus volgende maandag maar even andere bobine regelen - Johan166, 9 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.