Hyundai Elantra: Hyundai Elantra bj 2000 start/ uitval problemen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,

Sinds een paar weken doet mijn auto raar. Wanneer de motor koud is slaat hij meestal aan. Wanneer ik dan rij, even de motor uitzet om te tanken b.v. daarna start hij niet meer. Als de motor dan even afstaat,en weer start doet ie het weer.
Lijkt erop dat het probleem voor komt wanneer hij warm is. Sinds vandaag viel hij ook ineens uit tijdens het rijden...
Weet iemand wat het kan zijn? Ik hoor hier en daar mogelijk de sensor...

radjetoe

Geplaatst door radjetoe (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Elantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (645), 14 jaar geleden

zal waarschijnlijk de temperatuur-sensor zijn die defect is, komt vaker voor . de sensor geeft dan een verkeerd of geen signaal naar de ECU
waardoor de ECU denkt dat de motor koud is en dus meer brandstof inspuit , bij een warme motor "verzuipt" de motor dan , vandaar dat hij ook niet aanslaat.
is beter om de auto eerst ff uit te laten lezen bij de dealer , dan weet je het zeker en zo kun je dan het juiste onderdeel vervangen .
temperatuur sensor is niet zo prijzig en vervanging is eenvoudig.

sucses Limbra

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Elantra of stel zelf een nieuwe vraag.