Hyundai 0: (i10) fluitend geluid bij koude motor

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

Sinds een paar weken hoor ik bij het wegrijden met een koude motor een vreemd bijgeluid.
Tussen de 2300 en 3000 toeren is een fluitend/piepend geluid te horen. Het geluid wordt langzaam harder, maar is dan opeens verdwenen. Het is het beste te vergelijken met een afblazende turbo. Je hoort het ook alleen in de 2e en 3e versnelling.

De garage (waar ik toevallig vandaag was voor een tussenbeurt) heeft niets kunnen ontdekken, toch wil ik graag weten wat er aan de hand kan zijn. Ik verdenk namelijk zelf *iets* in de versnellingsbak.

Wie herkent dit geluid of weet wat het mogelijk zou kunnen zijn?

Alvast bedankt.

Kevin

kevindee

Geplaatst door kevindee (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ephy (0) PRO, 15 jaar geleden

v-riemen dienen nagespannen te worden.

kevindee (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, maar slippende V-riemen maken toch een meer snerpend geluid? Dat heb ik in de winter namelijk één keer bovenop het fluitende geluid gehoord..

wim12199 (0) PRO, 15 jaar geleden

Er is een modificatie op de afstelling van de lagerspeling van de versnellingsbak, dit moet je dealer toch wel horen te weten!

kevindee (0), 15 jaar geleden

[quote=wim12199]Er is een modificatie op de afstelling van de lagerspeling van de versnellingsbak, dit moet je dealer toch wel horen te weten![/quote]
Ik ben, toen de recall werd uitgebracht, wel teruggegaan naar de dealer. Ze hebben toen in de computer gekeken of mijn auto daar ook voor in aanmerking kwam. Dit was niet het geval.

Het is wel vreemd dat mijn auto in april 2008 is afgeleverd en er geen recall voor is gegeven, maar de auto van een kennis (gekocht in mei, stond al een aantal weken bij de dealer) kwam er wel voor in aanmerking..

Heeft het nut om nog een keer terug te gaan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai 0 of stel zelf een nieuwe vraag.