Hyundai h100: lekt olie

Bouwjaar: 1996

hallo allemaal, ik heb een vraag.
Mijn bus lekt olie, denk krukas kering lek. nu is myn vraag zou ik dat zelf kunnen vervangen en zo ja waarmoet ik dan opletten?

Het is niet veel maar lijkt veel i.v.m verstuiverringen moeten ook vervangen worden maar dat lijkt niet zo moeilijk

ik heb de bus nog maar net een paar maanden en ik wil m liever niet gelijk weg doen ik hoop dat er niet meer van die dingen komen?

iedergeval degeen die mn vraag beantwoord alsvast Bedankt!!

Maurice7559

Geplaatst door Maurice7559 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Welke krukaskeerring de voorste of de achterste?
Als het de achterste is moet de versnellingsbak er onderuit dat is makkelijk te doen.
Er loopt ook een slangetje aan de dynamozijde waar wel eens olie uit lekt let er even op dat dit niet de veroorzaker is.

Hans

Maurice7559 (0), 19 jaar geleden

Het is de kant waar de distributie riem zit? voorkant!!
is dat t slangetje van je carterdeksel onder het spruitstuk?
of moet ik aan de onderkant kijken?

Wolters12301 (0), 19 jaar geleden

Bij de H100 wil ook de oliepomp, die achter op de dynamo zit, wel eens leken. Remedie: dynamo laten reviseren. Let ook op de olieleidingen, die van het blok naar de oliekoeler lopen. Deze mogen graag doorroesten. Als het inderdaad de krukaskeerring is, kun je na het verwijderen van de radiator goed bij de voorkant van het blok. Houdt rekening met vervanging van de distributieriem en de balansasriem. als deze eenmaal verwijderd zijn is het beter ze te vervangen door nieuwe. Let bij het opbouwen er op , dat je alles, dus de volledige distributie, de balansassen en de brandstofpomp exact op tijd hebt staan. Je motor kan kapotlopen, als dit niet het geval is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H100 of stel zelf een nieuwe vraag.