Hyundai I 10: Olielek?

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Beste allen,

Sinds kort ben ik eigenaar van de Hyundai i10 en heb ik recent een oliedruppel onder mijn auto ontdekt. Gezien ik niet echt technisch onderlegd ben, is het voor mij lastig te beoordelen of dat dit echt kwaad kan en of dat dit wijst op grote of meerdere problemen. Bij deze post heb ik een foto toegevoegd, welke ik aan de voorkant onder de motorkap heb gemaakt. Onder de rode omlijning heb ik de oliedruppel gevonden en binnen/rondom deze omlijning voelde ik dat het beetje nat van de (ik gok olie) was. Echter zag ik ook wat bij de blauwe omlijning.

Hebben jullie een idee/vermoeden?

Dank!

Revusion

Geplaatst door Revusion (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai i10? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Je hebt toch nog garantie.Die zwarte vlek in het blauw ,heb je die schoongemaakt of is dat olie.Dat kan je zo niet zien.Als dat olie is komt het lek van hogerop.Maar een druppeltje maakt het niet direct een zorgen auto.Maar ik zou even langs de dealer gaan en ze laten
kijken.
Ferry

12g (0), 5 jaar geleden

misschien pas een onderhoudsbeurt gehad oliefilter vernieuwd
lek tijdens vernieuwen altijd en niet goed daarna schoongemaakt
controle groot wit vel papier onder auto
12b

kaleido 1 (2140) PRO, 5 jaar geleden

Ik kan me niet voorstellen dat deze auto gekocht is zonder garantie gezien de leefdtijd , er hangen inderdaad wat druppels onder de auto en je ziet ook wat donkere plekken , zou terug gaan naar waar je hem gekocht hebt en het daar voorleggen , zou het in ieder geval goed schoon laten maken als ze zogenaamd niets kunnen vinden , dan blijven controleren , weer terug als er weer druppels hangen en een oplossing eisen ,

Revusion (0), 5 jaar geleden

Auto heeft inderdaad een beurt gehad. Weet niet wat en of ze dan bepaalde punten schoonmaken, heb daar geen kennis van. Heb ook geen enkel idee waar dit van Daan kan komen.

kaleido 1 (2140) PRO, 5 jaar geleden

Als ze hebben lopen kliederen met olie dan is het verstandig om dit schoon te maken , anders kom je dus in dit soort discussies terecht , terug gaan schoon laten maken en laten controleren op lekkage.

Revusion (0), 5 jaar geleden

De keringen in de versnellingsbak zijn vervangen, de naad tussen de motor en de versnellingsbak is opnieuw dicht gemaakt en het lekt nog steeds. De olie is doorzichting (schoon dus) en het stinkt niet. Betreft dit een lekkage vanuit de versnellingsbak of de motor? Op het punt zoals in de afbeelding aangegeven (voorkant van de motor/versnellingsbak) lekt het (voel ik soms nog wat olie).

Alvast bedankt!

kaleido 1 (2140) PRO, 5 jaar geleden

Schone blanke olie is versnellingsbak , zwart/bruin is motorolie in de regel.
De opmerking , de naad tussen motor en versnellingsbak is opnieuw dicht gemaakt , kan ik niet plaatsen.
Het lekt dus nog steeds , dan zou het bij de priceaskeerring vandaan kunnen komen , of is die ook vervangen , is de versnellingsbak er uit geweest ?
Foto is onduidelijk , overbelicht ?

Revusion (0), 5 jaar geleden

Dank voor je reactie! Priceaskeringen (2 keringen) zijn vervangen (de versnellingsbak is dus ook open geweest en opnieuw gedicht. Het is inderdaad blanke schone olie! Heb een foto toegevoegd, deze is vanaf de bovenkant gemaakt. Aan de voorkant van waar je die zwarte “kitnaad” ziet aan de onderkant voelde ik die blanke olie. Hopelijk weet je wat het probleem is, word er gek van.. dank!!

kaleido 1 (2140) PRO, 5 jaar geleden

Reparatie waarschijnlijk niet goed uitgevoerd , als je alles goed schoon maakt en er hangen daarna weer druppels aan , terug gaan en ze het beter laten onderzoeken waar het weg komt , je hebt garantie op reparatie.
Al die kit geeft mij al geen goed gevoel trouwens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i10 of stel zelf een nieuwe vraag.