Hyundai H200: poelie

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2400

vandaag weer ellende er is een riem gebroken niet de distributie maar een kleinere die erboven of ervoor zit vervangen en zichtbaar aan een kant schuin afgesleten direct naar de garage en als we met de bus door zouden rijden kwam de motor te zitten volgens de monteur dus daar gelaten monteur denkt dat de poelie los zit de motor loopt niet op tijd dus onregelmatig ook iets met krukas waarschijnlijk, is het de moeite waard? hij rookt blauw en ik weet niet of we deze reparatie moeten doen is zoiets kostbaar heeft iemand enig idee?hij is van 2000 groetjes Alfio

alfio

Geplaatst door alfio (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Multie riem stuk dus.

Krukas poelie wil wel gaan loszitten, speciale bout, moet goed worden vastgezet.
Draagvlak is ook niet groot, kan dus bij losgaan ook draagvlak beschadigen, dit kan met speciale apparatuur afgevlakt worden.

Constant blauwe rook zou olieverbruik zijn, versleten/vaste zuigerveren, etc, maar is dit pas sinds dat hij slechter begon te lopen?

Bij montage van een nieuwe distriebutie riem weten de monteurs meestal wel dat deze poulie echt goed vast moet en bout geborgd moet worden.

Lijkt net of de distributieriem een tand verkeerd staat...

alfio (0), 16 jaar geleden

vandaag de huyndai uit de garage teruggekregen 650 euro en nog niets distributieriem,spanrol,krukaspoeli,distributietandwiel,het erge geluid van eerst is er niet meer wel de rook en lijkt of de motor niet op tijd loopt wat kunnen we nog meer doen vooral aan de rook?

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

naar een serieuse garage gaan die gewoon repareert en doet wat nodig is

moderator (0) PRO, 16 jaar geleden

alfio
Particulier
Geregistreerd: 3 oktober 2007
Berichten: 10
E-mail poeli en rokenHyundai H200
Bouwjaar: 2000
Brandstof: diesel
Motor: 2400 oke nadat de auto met veel lawaai naar de garage is gebracht is er dit gebeurd distributiriem,spanrol,krukaspoeli,ditributi tandwiel,het heeft 650 euro gekost de herrie is eruit helaas de rook niet maar de laatste keer dat ik het dieselfilter vervangen heb was hij half leeg de filter kan het zijn dat de dieselpomp niet goed werkt ik vraag echt om een goede raad en hoop dat iemand mij een goede tip kan geven bedankt nog enig idee wat de rook verder kan zijn als het niet s van bovenstaande aard is?

Offline
Rapporteren | Verwijderen | Bewerken | Citeren

Bericht verplaatst door moderator.

alfio (0), 16 jaar geleden

even melden dat het gelukkig opgelost is maar niemand wil weten dat we in de garage 650 euro betaald hebben en oké de poeli is er nieuw ingezet maar hij rookte als een gek wou afslaan en de monteur adviseerde mijn man de brandstof pomp en inspuitmoment laten nakijken nou kent hij iemand via via en heeft deze monteur die dieselpompen repareert laten kijken en wat schetst zijn verbazing de distributieriem was een tand verkeerd afgesteld hallo zeg!!!!!!!!!!!! daar ga je naar de garage maar ik ga het wel melden en natuurlijk er nooit meer naar toe what ever maar gelukkig is het op tijd goed gemaakt want de bus rookt niet meer en start prima.

alfio (0), 16 jaar geleden

daar ben ik nog een keer nadat de poeli is vernieuwd zei de monteur dat de krukas is beschadigd, en dat de bus beter vandaag dan morgen de deur uit moet ,?maar mijn man houdt zoveel van zijn karretje!!!!is dit waar dat als de krukas beschadigt is hij vandaag of morgen het begeeft en je er geen langere ritten meer mee moet maken? wat moet mijn man doen om deze poeli op tijd te controleren? Ik vervoer mijn invalidenwagen ermee dus we hebben hem zo hard nodig maar nu heeft de monteur ons bang gemaakt is het waar wat hij zegt? Het is trouwens een busje van 2000 en mijn man is een kalme bestuurder groetjes en hopelijk een advies Alfio

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

waar in de buurt wonje
kan je eens kijken of er iemand is in de buurt die een blik wil werpen en een eerlijk antwoord geeft

alfio (0), 16 jaar geleden

in nijmegen alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.