Hyundai H200: Probleem bus

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2500

Beste,

Ik ben ongeveer een half jaar nu eigenaar van een H200 uit het bouwjaar 2001. Toen ik de bus kocht was er eigenlijk niks aan de hand maar sinds kort stapelen de problemen zich op.

Het probleem met de ventilator is een van de grotere problemen op het moment. Op een gegeven moment begon de ventilator kracht te verliezen met het blazen, valt uit zonder er aan te komen of als ik over een drempel reed dan schoot deze even uit en dan weer aan uit zichzelf. Soms viel de ventilator ook uit tijdens het rijden en als ik dan met de schuif bewoog van stand 1 naar 4 schoot deze af en toe weer aan, of ik drukte op de andere schuifknoppen ( warmte regeling etc.) en dan schoot deze ook weer aan. Hierna begon de ventilator uit zichzelf te blazen als de schuif op 0 stond. Ook tijdens dit geval ging hij zachter of harder blazen als ik reed over een drempel etc. Een relais tikte ook erg veel en gaf een knarsend geluid tijdens dit gehele gebeuren, deze heb gevonden aan de passagierskant rechts onder in de hoek, deze een keer los gehaald en 2 dagen eraf gelaten en toen weer terug geplaatst en toen deed de ventilator het weer even maar kon dus ook weer niet de snelheid regelen van het blazen.

Wie heeft dit probleem ook gehad en opgelost of heeft er iemand tips?

Daarnaast ondervind ik ook een probleem met het brandstof verbruik, met een volle tank mag ik blij zijn als ik de 350km mag halen zowel in de stad als op de snelweg, enige tijd geleden voor mijn werk moest ik iedere dag van Eindhoven naar Gouda en heb in die 5 dagen voor €300 moeten tanken.
Ik heb twee keer zo'n complete reiniger in de bus gedaan op een halve tank diesel, dit goedje moet de verstuivers etc. schoonmaken. Maar dit heeft niet gewerkt, Weet iemand hier iets over?

EHVnick

Geplaatst door EHVnick (0) PRO , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

EHVnick (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik was even vergeten te melden dat ook de kabelboom is gaan smeulen!

EHVnick (0) PRO, 8 jaar geleden

[url=http://postimg.org/image/q8ydkfgtf/][img]http://s29.postimg.org/q8ydkfgtf/image.j...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/72gl3iaxv/][img]http://s29.postimg.org/72gl3iaxv/image.j...[/img][/url]

Dit is een deel van de kabelboom en stekker die aangesloten zit op de schuifknop waarmee je de stand van de ventilator kan regelen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.