Hyundai i30 2011: Schrapend/aanlopend geluid bij accelereren

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4FA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 80

Beste mensen,

Onlangs hebben wij een Hyundai i30 uit 2011 aangeschaft met "slechts" 95.000km.
Naast een ander probleem van het verdwijnen van koelvloeistof welke reeds opgelost lijkt te zijn kwam ik er enkele dagen geleden achter dat de auto tijdens gas geven/optrekken een raar geluid maakt.

Voor aanschaf heb ik drie proefritten met de auto gemaakt waar dit niet gehoord is en het geluid verschijnt ook alleen als ik langer dan 15 á 20 min heb gereden.

Het schrapende geluid alsof er iets aanloopt van ijzer op ijzer is te horen wanneer er geschakeld is, koppeling op is gekomen en er gas gegeven wordt.
Laat ik gas los dan verdwijnt het geluid weer.
Het lijkt alsof dit vooral in het lagere toerental gebeurt maar ik weet niet zeker of dat zo is of dat het geluid verdwijnt in het rij geluid bij harden rijden.

Voor dit probleem ben ik twee keer terug geweest naar de desbetreffende garage waar ze de olie bij de transmissie hebben vervangen en het verder af doen als "maak je niet druk" maar het geluid duikt nog steeds op en het lijkt mij geen normaal geluid...

Ik hoop dat iemand dit herkent waardoor ik wellicht binnenkort met meer informatie terug kan naar de garage.

Ik zal kijken of ik het geluid opgenomen krijg en hier een linkje delen.

Timmun

Geplaatst door Timmun , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Als ze de olie van de bak al vervangen hebben denken ze zelf dus ook aan de bak , dat is dus ook mijn vermoeden , als je garantie hebt en dat is zo , ligt bij de garagehouder de verplichting om het op te lossen , zelf niets gaan doen , terug gaan, desnoods een andere dealer laten luisteren.

    Bedankt voor je reactie. Ik heb inderdaad 4 maanden garantie. Zelf ga ik er niets aan doen inderdaad, vooral omdat ik daar verder weinig verstand van heb. Ik maak mij zorgen over dit geluid en was geneigd de garage te geloven dat het geen kwaad kan maar dan zul je altijd zien dat het net na de garantie problemen gaat opleveren. Ik zal even contact opnemen met mijn garage en laten luisteren en met die informatie naar de aankoopgarage gaan. Mocht iemand anders nog meer weten dan hoor ik het graag. - Timmun, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i30 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.