Hyundai Atos 2007: Start problemen warme.motor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1

Mijn Atos start met.kou, vorst, nat weer zonder problemen, nu het warm.wordt en in de zon staat wil hij niet of heel.moeilijk starten. Als hij eenmaal draait totaal geen.problemen met de motor.
Denk dus echt een warmte probleem, sensoŕ??
Graag advies
Ronald

ronald63

Geplaatst door ronald63 , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Deze motor werkt met een Map-sensor en een inlaat lucht temperatuur sensor.
Misschien dat in de volle zon die inlaat lucht temperatuur sensor warm wordt en het mengsel te veel wordt verarmd.

Heb je al geprobeerd wat er gebeurt als je de auto in de schaduw parkeert?

    Ja als hij in de schaduw staat veel minder problemen, dus echt idd een warmte probleem, wat wil de ecu weten met een goede temp, bedoel zou het helpen als.ik.hem.loshaal als hij niet wil starten? - ronald63, 1 jaar geleden

oldford PRO, 1 jaar geleden

Loshalen gaat misschien nog meer problemen veroorzaken.
Die inlaat lucht temperatuur sensor zit ingebouwd in de map-sensor en dat is de hoofdsensor voor het bepalen van de hoeveelheid brandstof. De inlaat lucht temperatuur is een correctie factor daarop.
Hoe warmer de lucht, hoe minder zuurstof er in zit en hoe minder brandstof er dus wordt ingespoten.

Je kunt het proberen, nee heb je, ja kun je krijgen.
Als er een goede noodloop op zit, dan zal de motor de gasklep stand gaan gebruiken voor het bepalen van de hoeveelheid brandstof en een gemiddelde lucht temperatuur gaan aannemen. Je zult dan wel een foutcode en een brandende foutlamp krijgen. Als de motor even gelopen heeft dan is die sensor weer gekoeld door de aangezogen lucht en dan kun je de stekker weer terug zetten als je er mee wil rijden.

ronald63, 1 jaar geleden

Kijk daar hebben we iets aan, kan het allicht eens probeer als hij niet wil starten,start hij dan wel.meteen weten we wel.meer waar we moeten zoeken, bedankt voor je uitgebreide antwoord

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.