Hyundai H 200 2004: Verhoogd toerental en wegvallen vermogen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4CB, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 103

Ik heb al jaren een probleem met deze auto dat steeds erger wordt.
Ongeveer 2 jaar geleden schoot het toerental bij starten van de auto spontaan omhoog tussen de 1300 en 1800 toeren. Dit hield een poosje aan maar gedurende het rijden herstelde het toerental zich meestal wel! Af en toe startte de auto normaal en was er geen verhoogd toerental aanwezig. Het Engine check lampje brandde dan weer wel en dan weer niet. Uitlezen van de motor gaf een Can bus storing.

In de loop van de tijd kwam dit probleem steeds vaker voor en ben ik ermee naar de hyundai dealer geweest en zij hebben hem uitgelezen en zeiden dat het aan het gaspedaal lag en hebben hier een sensor bij vervangen. Het probleem was hierna niet verholpen en in de loop van de tijd werd het probleem alleen maar groter.

Op een gegeven moment viel tijdens het rijden bij momenten het vermogen van de auto weg en kon ik het gaspedaal induwen maar meer vermogen kreeg ik niet. Deze momenten werden steeds langer en kwamen vaker voor. Het verhoogde toerental was ook nog steeds aanwezig.

Op dit moment start de auto prima en maar schiet het toerental weer omhoog naar 1300. Nu levert de auto echter helemaal geen vermogen meer. Ik kan bet gas pedaal zo vaak en ver mogelijk induwen maar het toerental doet helemaal niks! Heel af en toe kan de auto wel vermogen leveren maar valt het vermogen weer weg naar enige tijd. Het engine check lampje brandt vrijwel altijd.

Ik ben met dit probleem bij verschillende auto garages geweest en de auto is meerdere malen uitgelezen en contacten zijn doorgespoten wat maar tijdelijk effect had, het probleem is echter nog niet verholpen!
Sensoren van het gaspedaal zijn ook vervangen. Ik las op internet en oa dit forum dat stekkers en kabelboom bij de brandstofpomp een probleem zou kunnen zijn maar ik vraag me af of dit de oorzaak van het probleem is.

Heeft iemand misschien een idee wat er met de auto aan de hand

Jaspper120

Geplaatst door Jaspper120 , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

Die storing was toch opgelost..?
zie https://problemcar.nl/topic/hyundai/verh...


waarom een nieuw topic..?

Jaspper120, 1 jaar geleden

Storing is niet opgelost, destijds alleen advies gekregen om code foutmelding op te vragen. Heb ik onlangs gedaan, foutmelding bij uitlezen was can bus storing, dat was alles wat ze nog hadden. Heb jij nog een idee? Zou het te maken kunnen hebben met stekkercontacten op de brandstof pomp zoals bij veel hyundai h200 het geval was?

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 PRO, 1 jaar geleden

Ah, oke...in dat geval kan je gewoon doorgaan met het vorige topic en laten we deze vervallen.

mvg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H 200 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.