Hyundai IX35 2010: verlichting

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: G4KD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Goedendag,
De mistachterlichten branden niet. Heb al een paar keer stekker erin gedaan, gedraaid, teruggedraaid en er weer uit.
Helaas zonder goed resultaat. Het controlelampje op het dashboard gaat wel aan/uit.
Ook blijken de achteruitrijlichten op de caravan niet te branden.
Is er een elektrisch schema beschikbaar?
Iemand een idee? Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet ,
André

Andreas1958

Geplaatst door Andreas1958 , lid sinds 3 maanden geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Begin eens met meten in je stekker van de trekhaak .

Andreas1958, 1 week geleden

Hoi Kaleido,
Hartelijk bedankt voor je reactie.
Ik heb wel gemeten in de contactdoos, maar dat kan alleen met de stekker er niet in. Ik heb de contactdoos ook een keer geopend en toen geprobeerd de stekker erin te doen, maar dan dreigt de contactdoos uit elkaar te vallen. Het viel me wel op de de klep van de contactdoos open blijft staan. Misschien is oxidatie een deel van het probleem. Verder heb ik ergens gelezen dat een stekker van het ene merk en een contactdoos van het andere merk er soms voor kan zorgen dat het schakelaartje niet goed schakelt. Om straks alles uit te kunnen sluiten heb ik alles nieuw gekocht. Aankomend weekend zal ik de contactdoos vervangen, de spanning naar de mistlampen van de auto meten, de stekker bedraden met stukjes aders op een kroonsteen en dan de stekker er in doen en meten. Vervolgens als alles goed meet zal ik de stekker vervangen. Inmiddels ben ik er ook al wel achter dat de vaste plus op 9 het ook niet doet. De zekering is nog wel in orde. Zal dan de spanning op de zekering ook nog meten. Ook op 10 (laadspanning voor accu caravan) doet het niet. Ook hier zal ik nog onderzoek naar doen. Ik hoop dat de draadboom wel de juiste is. Ik houd jullie op de hoogte en als ik raad/advies nodig heb laat ik dat natuurlijk weten. Als je aan de hand van dit verhaal al op- en/of aanmerkingen hebben, dan houd ik me aanbevolen. Met vriendelijke groet, André

Andreas1958, 1 week geleden

Ik heb alle contacten op de stekkerdoos gemeten:
1. richtingaanw L oké
2. toevoer mistlamp niets
3. massa oké
4. richtingaanw R oké
5. achterlicht R oké
6. remlicht oké
7. achterlicht L oké
8. achteruitrijlicht niets
9. permanent + niets
10. laden v caravanaccu niets
11. geen bestemming eventueel massa is doorverbonden met massa
12. geen bestemming? niets
13. massa t.b.v. pin 9 is niet verbonden met massa

Ik heb alle zekeringen in het motorcompartiment doorgemeten. allen in orde.
Ik heb alle zekeringen in dashboard doorgemeten; op zekering nr 4 "START (zekering E/R &relaiskast (relais 4 / 11- start / ATM P/N) relais alarmsysteem" slechts 2,8V= (beide kanten) zekering 10A is goed en op zekering nr 30 "HTD MIRR schakelaar achterruitverw, elektrisch verstelbare buitenspiegels" 0,0V= terwijl dit wel allemaal goed functioneert. zie ook foto's Op de draden naar het schakelaartje in de Jeager contactdoos staat ook geen spanning.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai IX35 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.