Hyundai Santa Fe: Vervangen alternator

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 CRDi 113pk

Hallo,
Onze alternator heeft het opgegeven en deze is dus aan vervanging toe. Echter, ik krijg de oude er niet uit :(((
Na het verwijderen van de motorbeschermkap, heb ik de leidingen afgekoppeld (vacuum, olie, stroom) en de bovenste bout verwijderd. Tot hier toe geen problemen, echter, de 2de bout die half verstopt zit achter de multiriem krijg ik niet los.
Kan iemand mij hiermee verder helpen ? Hoe verwijder ik de multiriem en hoe krijg ik die bout (volgens mij 14mm) onderaan de alternator los ???
Alvast bedankt

Pascal

Metalcat

Geplaatst door Metalcat (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Metalcat (0), 12 jaar geleden

Bon,

Uiteindelijk toch gelukt. Eerst nog het koelwater afgelaten en waterdarm verwijderd om meer plaats te krijgen. Dan was het inderdaad de bout onder de alternator die los moest. Met een kniegewricht en verlengstuk lukte het net. Dan de alternator gekanteld en de riem eraf gekregen.
Een halve motor moeten uit elkaar halen voor een alternator :oS

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Mooi dat het gelukt is; Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.