Hyundai Tucson: verwarming

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Onze tucson heeft kuren. Buitentemperatuur 13 graden, zet de kachel op 20, maar hij blijft koude lucht geven. Pas bij kachelstand richting 30 komt er warme lucht, dan steeds langzaam wat lager, maar warme lucht bij 20 zit er niet in. Waar begin ik met zoeken? En dan?
Alvast bedankt voor het meedenken, Carol

Carol

Geplaatst door Carol (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

riennoot (0) PRO, 12 jaar geleden

en is dit bij in- of uitgeschakelde airco?

simondekoning (0) PRO, 12 jaar geleden

dit komt denk ik door een defecte kachelklep regelaar dit is een electr stappenmotor kijken of deze goed werkt en of klep goed ganbaar is.

gr simon

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Is er genoeg koelwater op de motor?
Zo ja, voel aan de chauffagedarmen die door het schutbord lopen of ze beiden heet hebben (met opgewarmde motor uiteraard), als er 1 koude bij zit moet je naar de doorstroming kijken van de chauffageradiator. Als ze beiden heet hebben moet je inderdaad in het interieur kijken naar de klep die koud/warm aanstuurt.
Groeten.

Carol (0), 12 jaar geleden

Heb nog geen tijd gehad, sorry. Het is in iedergeval bij uitgeschakelde airco. Moet morgen een eindje rijden en zal dan aan die kachelslangen voelen. In ieder geval alvast bedankt!

Carol (0), 12 jaar geleden

Okee, Wim, één van de chauffagedarmen is inderdaad koud. Ik ben nogal blond, dus waar zit die chauffageradiator en wat doe ik d'r mee. (Ben wel een beetje technisch en handig hoor)
Alsvast wee bedankt, Carol

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

En de andere echt heet of is het ook maar om zo te laten.
Peil koelvloeistof ok? Draai bij koude motor het koelvloeistofvatje los en kijk of er genoeg op is, al dan niet dat er olie in zit.
groeten

Carol (0), 12 jaar geleden

Ja peil koelvloeistof ook okee en duidelijk een hete en een koele.

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan zit de chauffageradiator verstopt, darmen allebei losmaken en eens met een hogedrukreiniger de boel proberen te doorblazen tot het er goed doorstroomt. Ooit last gehad van olie in het koelwatercircuit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.