Hyundai Coupe 1998: Vraagje over positie Sportkatalysator

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik wil graag een spaghettispruitstuk op mijn Coupe zetten, alleen is er in dat spruitstuk geen ruimte voor een katalysator. Nu zit ik eraan te denken om een sportkat er tussen te laten lassen (of zijn er andere mogelijkheden?).
Maar dan zou de sportkat na de beide lambdasondes komen... Is dit erg? Heeft dit verder enige nadelige effecten? Of zou het zo wel kunnen? Bij dit bericht is een foto bijgevoegd, deze dient ter illustratie.. Op de foto staat een 4-2-1 en niet een spaghetti spruitstuk.

Alvast bedankt!

Dre13

Geplaatst door Dre13 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Tja, het is maar de vraag of dat spaghetti spruitstuk gaat doen wat je er van verwacht.
Als het echt goed werkt (meer vermogen leveren) dan ben ik bang dat de elektronica aangepast moet worden.
Ook zal de 1e lambdasonde verplaatst moeen worden naar een punt waar de gassen van alle 4 cylinders langs komen en dan rijst de vraag of je dat haalt met de standaard kabellengte en of je motor-computer nog goed reageert op de signalen van de 1e lambda-sonde (omdat deze dan verder weg zit).

Je zult ook iets moeten doen met de 2e lambdasonde.
Die MOET na de kat zitten, anders heb je continue een foutmelding op de kat (P0420).
De vraag is of je dat haalt met de standaard kabellengte.

Ook met een sportkat loop je een behoorlijke kans dat je nog steeds een melding krijgt dat je kat niet voldoende werkt, dat is diezelfde P0420. Die zou dan eigenlijk in de software uitgeschakeld moeten worden.
Wordt de foutmelding uitgeschakeld dan kan de 2e lambdasonde voor de kat blijven zitten.

Dre13 (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor uw antwoord!
Oftewel de makkelijkste optie zou zijn, het spruitstuk erop en de kat laten voor wat het is (zonder kat rijden dus). En voor de apk het originele spul er weer onder.
Voelt wel slecht haha

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Tja, als je je motor in de soep wilt laten lopen, is jouw oplossing wel de makkelijkste.

Wat verwacht je eigenlijk van dat spruitstuk? En waarom denk je dat?

Hans4040 (315) PRO, 9 jaar geleden

Dit is de eerste Coupe van 1998 die ik zie met 2 lambdasensoren....komt in de documentatie ook niet voor...is dit wel origineel?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.