Isuzu Trooper : Speedometer

Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2800

Beste heren, dames,


Een paar maanden geleden kocht ik een Jeep CJ7 tweedehands. De vorige eigenaar heeft een Isuzu Trooper motor van het type 4JB1-T met intercooler met bijbehorende versnellingsbak ingebouwd. Na aankoop kwam ik erachter dat de snelheidssensor niet werkte (degene die nu is aangesloten is waarschijnlijk de originele van Jeep) en daarom werkt de snelheidsmeter niet.
Ik nam contact op met een Isuzu-dealer om te vragen of ze dit soort snelheidssensoren beschikbaar hadden, maar dit moest besteld worden kreeg ik te horen. Om precies te weten welk type sensor nodig zou zijn, moest ik het VIN-nummer (chassisnummer) opgeven. Ik heb hiernaar gezocht maar helaas is dit nummer niet meer terug te vinden aangezien de motor elders is gekocht en de auto waar hij vandaan komt jaren geleden naar de schroothoop is gestuurd (helaas geen documenten van te vinden). Ik heb zowel de code van de motor als die van de versnellingsbak gevonden, maar ze konden het niet gebruiken om het stuk dat ik zoek te vinden.
Zodra ik de juiste snelheidssensor heb gevonden, moet ik ook de verbinding met het originele dashboard maken.

Is er een manier om dit probleem op te lossen / weet iemand welk type snelheidssensor ik nodig heb?

Hopelijk heeft iemand een idee / oplossing voor deze kwestie want dit is het laatste dat ik moet oplossen voordat ik met mijn jeep naar de autokeuring kan!


Vriendelijke groeten,

Bernd

BerndJ

Geplaatst door BerndJ , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

bert klein PRO, 2 jaar geleden

Teller hoeft voor de keuring niet te werken, moet wel aanwezig zijn verlichting teller moet wel werken.

BerndJ, 2 jaar geleden

Voor keuring in België (waar ik wonende ben) is dit wel het geval m.b.t. de car-pass. De kilometerteller was dan ook een van de punten waarop het voertuig bij de vorige eigenaar werd afgekeurd. Doordat er geen snelheid gemeten wordt, worden de kilometers dit ook niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Isuzu Trooper of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.