Iveco daily 35-10.1: Iveco daily 35-10.1 rookt en heeft naar mijn mening te weinig ve

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 76KW/ 103 PK uitvoering

Ik heb pas een oprij wagen gekocht een Iveco 35-10.1 uit 1991

Het is een hele nette oprij wagen alleen weet ik niet of er iemand bekend is met mijn problemen.

Ik vind hem aardig langzaam optrekken, Ik heb eerder een 35-12 gehad ( ook oprij wagen) en deze was een heel stuk sneller vergeleken met dit type.

Ook vind ik hem veel herrie maken, 80 is wel zo'n beetje het maximum en dan brult de motor aardig. Met de 35-12 kon ik een goede 100/110 rijden zonder dat ik doof werd..

Als hij stationair loopt rookt hij ook iets meer dan normaal uit de uitlaat.

Ook werkt de snelheidsmeter niet goed, ene keer wel andere keer niet. De toerental meter stijgt wel iets ( naar ongeveer 500 ) daar blijft hij constant op hangen.

Iemand ervaring met deze problemen of enig idee wat ik kan doen om dit te verhelpen?

alvast bedankt voor het lezen en reageren !

chubbzfct

Geplaatst door chubbzfct (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Iveco Daily? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mkampstra (0) PRO, 11 jaar geleden

het scheelt 20PK dat is best een klap met zo n zware wagen. Maar misschien is er iets met de pompvervroeging. Dat moet je laten controleren in een garage, Misschien de kleppen eens stellen, en misschien de verstuivers een laten testen.
Dat de ene 80 haalt en de ander 110 ligt vaak aan de achterasreductie. Met een hogere reductie wordt hij langzamer in de top, maar hij wordt wel beresterk.

Snelheidsmeter en toerental is iets electrisch, maar probeer eens een extra massa tussen motorblok en - pool van de accu te leggen.

Mocht je zelf niet zo technisch zijn, laat het dan in een garage uitvoeren.

chubbzfct (0), 11 jaar geleden

Denk je misschien dat het helpt om zon motorspoeling busje er door te gooien en iets wat meteen de verstuivers schoonmaakt?

mkampstra (0) PRO, 11 jaar geleden

Dokters in een flesje. Ik geloof er in voor onderhoud, maar niet voor langdurige reparaties. Eerst moet je zeker weten dat je motor mechanisch in orde is. Dus verstuivers even laten testen, vooral beeld en openingsdruk. Klopt de klepspeling? Als dit niet goed is kun je slecht starten of roken als gevolg krijgen. Staat de distributieriem 100% zeker goed? Als dat niet in orde is kan je nog zoveel flesjes erin gooien, maar daar knapt niets van op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Iveco Daily of stel zelf een nieuwe vraag.