IVECO MET MOTOR SCHADE

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Leuke camper bus met zeer veel opbergruimte, groot 2 persoons bed en kleine keukentje staat helaas stil. De motor is helaas defect en heb door geld gebrek geen diagnose kunnen stellen.

Is er een hobbyist of handige sleutelaar die deze geweldige Iveco daily bus onder handen wil nemen?

IVECO MET MOTER PROBLEEM

Geplaatst door IVECO MET MOTER PROBLEEM , lid sinds 10 maanden geleden

12 Reacties

Highway PRO, 10 maanden geleden

wat doet hij dan of wat is er gebeurt?

IVECO MET MOTER PROBLEEM, 10 maanden geleden

Tijdens het rijden kwam er een hoop geluid uit me motor en start nu niet meer....volgens monteur zit de motor vast en wil hij voor heel veel geld wel een diagnose doen ... maar dat wil hij voor veels te veel geld doen.

harry4203 PRO, 10 maanden geleden

Ik weet natuurlijk niet wat veel te veel geld is, maar zo moeilijk kan het toch niet zijn om te kijken of idd de motor vast zit, of dat er iets anders is? Als ie vast zit kun je denk ik beter eerst eens op zoek gaan naar een ander blok. Ik weet niet hoe de staat van onderhoud is, maar normaal gesproken zijn die motoren volgens mij ijzersterk. geloof dus nog niet helemaal dat ie stuk is. En ja, pech kan natuurlijk altijd.

IVECO MET MOTER PROBLEEM, 10 maanden geleden

Wat zou volgens jou een normale prijs zijn voor een diagnose? de garage waar ik hem naartoe heb gesleept vraagt namelijk 1500 tot 2000 euro...maar heb het gevoel dat hij gebruik maakt van de situatie?

harry4203 PRO, 10 maanden geleden

Voor een diagnose kun je al geen prijs noemen omdat je niet weet wat er is.(defenitie van diagnose) echter om te bepalen of de motor stuk is of dat er wat anders is moet je m.i in een uurtje of 2/3 wel kunnen bepalen. Dus waar die 1500 tot 2000 euro vandaan komt is mij vooralsnog iig een raadsel.
Ik zou zeggen, zoek eens op google naar een goede universeel in de buurt en waag er een telefoontje aan. Je kunt ook afspreken dat ze bv max 3uur mogen zoeken om maar wat te noemen en dan eerst overleg.

IVECO MET MOTER PROBLEEM, 10 maanden geleden

ok in 3 uur kan je een hoop weten is de conclusie....dank je wel Harry !!....groeten van Barry

Highway PRO, 10 maanden geleden

Gezien je omschrijving zie ik het somber in. Deze motoren liggen ook bij fiat in een ducato. Heb je de motor code of inhoud. Ik denk een 2,8. Check olie niveau koelvloeistof en kijk even onder de distributie kap naar de riem.

IVECO MET MOTER PROBLEEM, 10 maanden geleden

Ja er kwam een behoorlijk geluid uit me motor en de motor zit ook vast....distributie was ok (was vervangen in 2016) olie was ok toen ik ging rijden....motor was niet hoog in temp tijdens rijden. Ik zie het ook somber in en denk dat ik er een nieuwe motor in zou moeten sleutelen....weet iemand hoeveel man uren het gaat kosten voor totale motor te laten vervangen. Goed om te weten dat het gelijkwaardige motoren zijn als die van Fiat Ducato....inhoud is 2.3

Highway PRO, 10 maanden geleden

Op het type plaatje staat onderen motore de motor code. Andere motor monteren is gauw 2 dagen.

jokertje PRO, 10 maanden geleden

Aan de foto te zien een 2006 model enkel lucht ... geloof ik wel dat er een 2.3 in zit... deze hebben ook nog een ketting tussen beide nokkenassen...problemen bij deze motoren zijn er.niet meer als bij andere merken ... wel belangrijk het oliepeil goed in de gaten te houden ... door te weinig olie toch al verschillende motoren vervangen .
.en dan komt de drijfstang naar buiten

Als de motor echt vast zit ... beter gebruikte motor monteren als het low budget moet

Maar het blijft altijd een gok...succes

jokertje PRO, 10 maanden geleden

Motorcode staat boven de startmotor en zal in jou geval zeer waarschijnlijk met : F1A beginnen

IVECO MET MOTER PROBLEEM, 10 maanden geleden

Thanks Allemaal !!....is er misschien iemand die een voorstel wil doen om er een nieuwe motor in te sleutelen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Iveco of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!