Jaguar XF 2015: Automatenbak schokt. Dealer vindt dit normaal

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 204DTD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Hoi iedereen,
Een maand geleden onze Jaguar XF gekocht dec.2015 met 93000km.
Bij het ophalen merkten wij dat de automaten bak schokte bij 50km/uur. Later schokte hij ook bij de 80 km/uur enorm en bleef hij zelfs hangen. We dachten dat hij het ieder moment kon begeven. Terug naar de dealer en de monteur merkte dit ook en heeft toen de automatenbak olie en het filter vervangen.
Toen wij de auto ophaalden merkten wij dat deze beter liep, maar hij schokte nog licht bij dr 50km/uur. Altijd 2 maal achter elkaar. Dit is vooral heel erg bij het uit laten bollen ipv te remmen, want bij fors remmen is het minder(wel aanwezig)
Het schokken wordt erger te worden als de auto lange afstanden rijdt.
Dus weer terug naar de dealer.
Gaf de monteur aan (die met ons meegereden was) dat dit normaal is. Het is een apatieve automaat en die moet zich nog in leren. Het bonken is gewoon het ruw terug schakelen. Het zou vanzelf minder worden. Ik moest veel rijden. Toen ik vroeg hoe lang het zou duren, gaf hij 10.000km aan!
Nu rijdt ik 10.000 km in 1 jaar en heb maar 6 maanden Bovag garantie.
Ik vind het persoonlijk niet normaal dat de bak zo schokt. Ik heb hiervoor 4 automaten gehad en nog nooit meegemaakt. Deze monteur gaf aan dat het normaal is bij deze auto en automaten bak. Als hij andere automatenbakken van Jaguar reset dan bonken ze ook altijd in het begin.
Ik heb er geen goed gevoel bij. Het is niet het gevoel van terug schakelen, maar echt schokken. Het wordt ook erger als ik veel tijd ipv minder.
Dr monteur geeft aan niets voor mij te kunnen betekenen. De auto is gewoon goed, zegt hij.
Iedereen die met ons meerijdt vindt het ook niet normaal. Het zijn 2 flinke schokken bij steeds 50 km/uur.
Herkennen jullie dit? Wat raden jullie aan?
Ik heb filmpjes voor de liefhebbers.

Jackxf

Geplaatst door Jackxf , lid sinds 10 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar XF of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.