Jaguar S-Type: Loopt slecht tussen de 70 en 80 km

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3 ltr

De motor loopt stotterend tussen de 70 en 80 km/uur en bij stationair toerental net of er even een cilinder niet meedoet. Onder en boven deze snelheid geen problemen.

dirkvanee

Geplaatst door dirkvanee (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar S-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Kan echt van alles zijn, is de auto al uitgelezen?

dirkvanee (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. De auto is nog niet uitgelezen. Ik vermoed dat het probleem in de bougies/kabels/bobines zit. Ik wil er zo gauw mogelijk 3 nieuwe bougies in doen. Volgens de garage waar ik de auto heb gekocht zijn de bougies en bobines onder het inlaatspruitstuk al wel vervangen misschien dat hij daar van opknapt. Mogelijk is het verstandiger om naar een garage te gaan waarmee ik mijzelf het nodige zoekwerk bespaar. Ik vind het wel een uitdaging om het op te lossen.

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik snap de uitdaging, maar storingzoeken met behulp van een hamer en een spanningzoeker is echt verleden tijd. (bij een kever werkt het nog zo)
Uitlezen is de weg.
Zomaar onderdelen vervangen is slechts een dure manier van gokken.

dirkvanee (0), 9 jaar geleden

Wat stel je voor dan ?

Highway (115) PRO, 9 jaar geleden

Uitlezen en dat is voor een Jaguar niet altijd gemakkelijk. Sommige testers komen er niet in en/of geven geen uitleg over een foutcode. Ik zou google naar een specialist.

dirkvanee (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je bericht. Ik heb gisteren 3 bougies vervangen waarvan er van een het porselein was gescheurd. Ik blijf het vreemd vinden dat tussen de 70 en 80 km/uur de motor slecht loopt. Het gebeurd trouwens ook af en toe bij stationair toerental

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

dat doet ie nog steeds?

dirkvanee (0), 9 jaar geleden

Het probleem is nog niet verholpen. Brandstoffilter ook vervangen. Auto is uitgelezen, bij algemene garage maar geen fout kunnen vinden. Heb morgen een afspraak bij de Jaguar garage om de auto uit te lezen en eventueel een reparatie plan te maken.

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Er zitten hier en daar wat vacuumslangetjes , die zou je eens kunnen controleren op lekkages.

dirkvanee (0), 9 jaar geleden

Hebben we al met een half oog bekeken evenals het inlaatspruitstuk. Mogelijk biedt Jaguar vanmiddag een oplossing.

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

en? wij zijn benieuwd..

dirkvanee (0), 9 jaar geleden

Volgens de jaguar dealer wordt het probleem veroorzaakt door een slechte bougie. Onder het inlaatspruitstuk heb ik nog geen bougies vervangen en mogelijk zit daar het probleem. Ook schijnt de motor gevoelig te zijn voor niet goed afgestelde bougies. Volgens de garage waar ik de auto heb gekocht zijn de bougies onder het inlaatspruitstuk al vervangen. Dus eigenlijk ben ik nog niet veel verder. Ik denk wel dat ik de bougies door Jaguar laat vervangen dan weet ik zeker dat dat goed is. Wordt vervolgd, zodra ik wat weet zal ik het hier weer melden.

dirkvanee (0), 9 jaar geleden

De auto staat bij de garage om de storing te lokaliseren. De 3 andere bougies zijn inmiddels vervangen maar het probleem is er nog steeds. Ik heb geen haast maar zodra ik de oplossing weet zal ik het hier vermelden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar S-Type of stel zelf een nieuwe vraag.