Jaguar X-Type: Motor slaat af na uit laten rollen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 V6

Hallo daar!

Mijn Jaguar X-type op LPG (ik weet het, is als vloeken in de kerk :-) ) loopt goed op LPG. Het probleem is echter dat als ik hem uit laat rollen op een afslag van de snelweg o.i.d hij gewoon afslaat. Het moment dat hij afslaat is als hij ontkoppelt (automaat dus geen invloed op). De motor valt dan zo snel terug dat hij het niet meer aankan en valt vervolgens uit. (erg vervelend als je op een langzaamrijdende file afrijdt en stil komt te staan...) Het gebeurd gelukkig niet constant maar toch vrij regelmatig. Tijdens het afremmen houdt ik constant te toerenteller in de gaten. Meestal valt de meter terug naar 750rpm maar soms schiet hij tot onder de 500 en tja dan is het gebeurd... Heeft iemand suggesties wat het probleem kan zijn?

banne

Geplaatst door banne (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar X-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je hetzelfde probleem ook op benzine?

Transaxle-Auto (0) PRO, 13 jaar geleden

Even laten uitlezen, hoogstwaarschijnlijk P0171 en als toetje ook nog P0174

banne (0), 13 jaar geleden

Ik heb een vermoeden wat de oorzaak is inmiddels...het is waarschijnlijk een lekke carterventilatie slang. Zie de slang op de (voorbeeld)foto (rood omcirkeld:-)). Kan iemand dat bij de juiste naam noemen, of nog beter met een onderdeelnr komen? (Ford onderdeelnr mag ook!)

[url=http://img607.imageshack.us/i/25literv6....][img]http://img607.imageshack.us/img607/2447/...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar X-Type of stel zelf een nieuwe vraag.