Jaguar X-Type: multiriem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Geachte lezers,
Hebben hier een auto staan waar de multi riem een klapperend geluid maakt,dit wordt erger als men de airco inschakelt,ik kan zo niets aan het span element ontdekken en ook alle rollen draaien soepel,de dynamo heeft een vaste poelie,nu verdenkt ik de krukas demper maar ik zie er niets aan,heb al strepen gezet maar deze blijven mooi op de plaats staan,iemand een idee of zou het toch de krukas demper zijn,haal ik de riem eraf is hij stil.

Vriendelijke groet,

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar X-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je in de buurt een Ford dealer waar je een beetje mee door 1 deur kunt (die je ook wel even willen helpen zeg maar) ? rijdt dan daar even langs en laat hen even kijken en luisteren, deze Jag heeft een mondeo 2.0 tdci motor, dus zij hebben daar meer kijk op. Zij kunnen hen ook ff uitlezen en kijken of het niet de aircopomp is die het doet.

gr

Peco power

Hans4045 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Peco,
Bedankt voor je snelle antwoord,een ander bedrijf heeft een nw airco pomp geplaatst,dit omdat men dacht dat het daarvandaan kwam,maar als je goed luisterd maakt hij ook lawaai als de airco niet aanstaat,alleen dan veel minder.

Hans l

Hendrik4290 (0) PRO, 13 jaar geleden

Volgens een duits forum wil het wel eens helpen als je een vrijloopnaaf monteert op de alternator. Standaard zit dat er niet op.
Sommige rammelen met de airco af en andere met de airco op. Een nieuwe spanner en poelie helpt maar tijdelijk.
Rammelend geluid bij de riemaandrijving is een probleem van alle Mondeo 2.0 diesels, dus ook die van de jaguar X-type. Er is geen echte oplossing voor.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Hans, krukas demper geeft nog wel eens problemen

Hans4045 (0) PRO, 13 jaar geleden

Oké mannen bedankt,we gaan het bekijken als de klant er weer is.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

is ie nog langs geweest?

jagbarry (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit probleem is enkel te verhelpen met een nieuw kit voor de riemspanner. Kit te krijgen, riemspanner, riem,dikkere krukaspolie.
mvg, jagbarry

Hans4045 (0) PRO, 13 jaar geleden

Vandaag is de jaq terug geweest en heb ik een set bestaande uit de spanner,krukasdemper en riem vernieuwd,auto loopt weer als een zonnetje.

Allen bedankt,

Hans l

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

bedankt voor de feedback

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar X-Type of stel zelf een nieuwe vraag.