Jaguar S-Type: motor trilt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0l v6

Geachte lezers,hebben hier een s type staan met een v6 3.0l motor die als je hem 's-morgen start goed loopt en rijdt,maar heeft hij 4a5 min gereden en je staat stil in de d bv voor een stoplicht begint hij te schudden en te trillen net of hij op 5 cil loopt,luister je bij de uitlaat doet de linker kant het niet goed, Als hij warm is is het probleem over.we hebben storringen laten uitlezen bij de dealer en alles gedaan wat men zei,nl nw bogie's nw bobine gasklephuis schoongemaakt,en gereset,tandwiel van de variabele kleptiming vervangen,injector reiniger,en weer laten uitlezen,nu zegt men dat het tandwiel van de variabele kleptiming te weinig oile druk heeft.we hebben inmiddels een schoonmaak middel van comma er in gehad en op aanraden een andere olie,nu zit er een 0w40 in maar het probleem blijft.

wie heeft er ideeén,ik hoor ze graag.

Vriendelijke groeten,

Hans l

Hans4045

Geplaatst door Hans4045 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Jaguar S-Type? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

dupl-u-9567-5dd1481de9c18+beko (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi het is een niet vaak voorkomend probleem,maar heb het zelf ook 1 maal gehad.
ook steeds de storing van de variabele nokkenasverstelling erin,maar de motor ging er niet anders van lopenvolgens de klant.
wat is gedaan:ecm herprogramering ivm het loggen van de storingscode (geen resultaat) vervolgens een vertegenwoordiger van Forte erbij gehaald(aanton diender) en die heeft de motor gespoeld ,vervolgens nwe olie er in met een toevoeging erbij.
de klacht is sindsdien nooit meer voorgekomen.
hopelijk kun je er iets mee.

Hans4045 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo Bert,bedankt dat je heb gereageerd,weet je nog wat voor olie,en wat voor toevoeging je erbij heb gedaan.

bvd,Hans

dupl-u-9567-5dd1481de9c18+beko (0) PRO, 17 jaar geleden

hans,het is engine flush van de firma Forte.
ik meen 2 busjes.
erna is er een preventieve toevoeging in gedaan die de motor verder reinigd.
bel eens met de firma Forte en vraag naar anton diender.
deze heeft er ervaring mee.
forte heeft een samenwerkingsverband met jaguar.
rayon van anton is overijssel.

groeten,
bert

JaguarStypeProb (0), 15 jaar geleden

Beste Hans - en anderen,
Is het probleem verholpen? Zo ja: weet je nog hoe? Ik heb exact hetzelfde, met S-type uit 2000 (4l v8), bougies vervangen, motor schoongemaakt met Forte (zowel via de tank als direct), inmiddels ook de labda sens schoongemaakt. Bobines maar eens proberen, maar dat werkte bij jou ook niet? Is er nog een goed adresje voor Jaquar bekend? Of was het in bovenstaand geval iets anders / heb je misschien nog wat ontdekt? Vast dank voor iedere tip! Met net niet radeloze groet!
Michiel

Hans4045 (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo Michiel,nee probleem is niet opgelost maar klant wil er niet meer geld insteken,bobines hielpen niet is ook een paar keer naar de dealer geweest zonder resultaat,gereinigd,nokkenasversteler niets hielp.

succes,

Hans l

JaguarStypeProb (0), 15 jaar geleden

Poeh. Aan het lijstje van wat niet werkt, kunnen we overigens ook nog Shell Vpower toevoegen. Dat terzijde. Bedankt voor je snelle reply in ieder geval! Ik las ergens anders ook nog iets over inlaatpakkingen, tja... we zoeken verder! Een stel Bobines lenen van iemand zou wel handig kunnen zijn. Misschien dan toch maar (weer) eens bellen met de dealer...

Mocht iemand nog een ingeving krijgen - heel graag; vast dank - super forum is dit! Als ik het opgelost krijg, zal ik het zeker hier publiceren.

rezasardar (0), 14 jaar geleden

DE OPLOSSING BIJ MIJ:

Ik had exact hetzelfde probleem bij starten geen probleem; na 1-2 minuten rijden en stationair; wiebelen en pingelende toerental, soms zelf afslaan bij de stoplichten.
Volgens mijn zoon van drie "had de auto het koud".
Ik begon bji de bougies (die eigenlijk er maar 6000 km in hebben gezeten (origineel Jag).
WAT BLEEK: (simpel) VACCUUMSLANGETJE onder spruitstuk cilinderrij 1-3 lek.
Voordeel; vaccuumslangetje was gratis, de bougies en inbouw niet.

Hij draait weer als een zonnetje.......

Succes

JaguarStypeProb (0), 14 jaar geleden

Hoi Rezasardar (en anderen),

Bij mij bleek het vervangen van de Bobines uiteindelijk dé truc. Was bij exco.nl zo gepiept. En gelukkig was het niet te schreeuwend duur ;-)

Inmiddels zit ik met een lekke koppakking, auw...

Ie moet volgende week gerepareerd zijn. Duim even mee dat ik er dan weer 100K tegenaan kan?

Groet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Jaguar S-Type of stel zelf een nieuwe vraag.